De beste externe accu voor je iPad kiezen

Door: richard-veenstra | 29 april 2015 08:11

Apple

Omdat ik mijn iPad dagelijks gebruik voor games gaat de batterij snel leeg. Als ik op vakantie eens niet de beschikking heb over een stopcontact, hoe laad ik dan mijn iPad op met een externe batterij?

De batterij van de iPad gaat gelukkig langer mee dan die van de iPhone, maar als je je tablet intensief gebruikt, zal het apparaat toch een paar keer in de week (of soms zelfs dagelijks) opgeladen moeten worden. Gelukkig is de externe batterij in opkomst, deze is in allerlei soorten en maten te verkrijgen.

Ook sta je voor de keuze om de batterij alleen voor je iPad te gebruiken of ook je iPhone ermee op te laden. Naast de prijs van de batterij moet je nadenken over het vermogen, het aantal ampère en de hoeveelheid aansluitingen. Deze aansluitingen zijn over het algemeen standaard usb-aansluitingen, sommige batterijen hebben geïntegreerde Lightning-stekkers, bij andere moet je deze zelf aanschaffen.

Vermogen en ampère

Het belangrijkste bij de keuze van een externe batterij is het vermogen. Dit wordt aangegeven met mAh, oftewel ampère-uur. De interne batterij van de iPad Air 2 heeft een vermogen van 7.340 mAh en gaat bij normaal gebruik zo'n tien uur mee. Voordat je bepaalt hoeveel vermogen jij van een externe batterij verwacht, is het handig om te kijken hoe lang jouw iPad meegaat bij jouw persoonlijke gebruik. Is je iPad bijvoorbeeld na zes uur leeg en je hebt een externe batterij nodig die twee keer je iPad kan opladen, dan moet je dus op zoek gaan naar een batterij van ongeveer 15.000 mAh. Het is in de meeste gevallen wel zo dat meer vermogen tot een grotere batterij leidt en uiteraard duurder is dan een kleinere batterij.

Een 15.000mAh-batterij weegt snel een halve kilo, terwijl een 5.000mAh-batterij soms maar 100 of 200 gram weegt en een stuk kleiner en dunner is. Naast het vermogen is het belangrijk om een batterij te zoeken met de juiste hoeveelheid ampère. Elke usb-aansluiting op een externe batterij is 5 volt, maar bij de meeste goedkope batterijen levert de aansluiting slechts 1 ampère. Om je iPad snel op te laden, heb je een aansluiting van 2,1 ampère nodig. Vaak wordt dit op de batterij aangeduid als 5V 2.1A: 5 volt met 2,1 ampère. Een apparaat dat alleen 1 ampère accepteert, kun je overigens prima op een 2,1A-poort aansluiten, de doorvoer wordt dan automatisch verlaagd naar 1A. Je kunt je iPad trouwens prima opladen aan een 5V 1A-poort, maar dit duurt vele malen langer dan aan een 5V 2.1A-poort.

Deze Macally-batterij met een vermogen van 5200 mAh heeft een geïntegreerde Lighning-stekker.

Accessoires en opties

In sommige gevallen is de batterij goedkoop, maar moet je er nog een stroomadapter bij kopen voor een tientje. Dit kan de uiteindelijke kosten hoger maken. Als je met de auto op vakantie gaat, is het wellicht handig om een autolader te kopen om de batterij op te laden. Ook hier moet je weer even op het aantal ampère letten: koop je een autolader met 1A, dan zal de batterij erg langzaam opladen. Een handige tip is om een externe batterij te kopen met statuslampjes. Zo kun je zien hoeveel procent de batterij nog is opgeladen. In de meeste gevallen moet je op een knopje drukken voordat er een paar lampjes gaan branden om aan te geven hoe vol de batterij nog is.

Deze batterij heeft vier statuslampjes om aan te geven hoe vol de batterij is.

Besparen

Het is natuurlijk handig om een externe batterij aan te schaffen, maar je kunt ook besparen op je stroomgebruik door een paar instellingen te veranderen. Als eerste kun je de helderheid van je beeldscherm aanpassen in het bedieningspaneel. Deze tover je tevoorschijn door van beneden naar boven te vegen. Zet de schuif met het zonnetje iets naar links en je batterij kan zo een paar minuten langer mee. Als je geen internet gebruikt, vergeet dan ook niet om je wifi uit te zetten. Ernaast vind je de knop voor Bluetooth. Als je geen bluetooth-verbinding gebruikt, deactiveer deze knop dan ook.

0 Reactie(s) op: De beste externe accu voor je iPad kiezen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.