iPhone 6: Wat kunnen we van Apple verwachten?

Door: | 21 april 2014 11:04

Apple

ACHTERGROND - Al maanden doen veel geruchten de ronde over de iPhone 6. Maandelijks komt daar in beeld en tekst meer van bij en wordt er gespeculeerd wanneer Apple meer duidelijkheid geeft over de nieuwste iPhone. Wij zetten de ingrediënten uit de geruchtenmolen voor je op een rij.

De laatste speculatie over de iPhone 6 is in beelden terug te vinden. Er zijn foto's opgedoken die meer onthullen over de nieuwe smartphone van Apple. Een van de geruchten die alsmaar realistischer lijkt te zijn, is dat er twee iPhones gaan uitkomen. De schermafmetingen zouden 4,7 en 5,5-inch zijn bij de varianten.

De foto die is opgedoken op Weibo laat de grotere iPhone 6 zien. Volgens iPhon.fr komt het gemaakte shot rechtstreeks uit de fabriek. Dat het om een grotere smartphone gaat dan we nu kennen van Apple, is duidelijk te zien. De randen rondom het scherm zien er dunner uit.

De rechter iPhone zou een iPhone 6-variant zijn.

Mal onthult afmetingen

Er is een foto gelekt van een mal, die volgens geruchten voor de nieuwe iPhone 6 gebruikt wordt. Hierin past een toestel van 138 bij 64 millimeter, zo meldt de Franse website Nowhereelse.fr. De iPhone 5s is 12,8 bij 58,6 millimeter en heeft een 4 inch-scherm. Toestellen die nu op de markt zijn en ongeveer dezelfde afmetingen als de mal hebben, zijn de LG G2 en Nexus 5.

De mal is voor grotere toestellen dan de iPhone 5s.

Schermkwaliteiten

De sappigste geruchten gaan over het scherm van de iPhone 6. Apple zou Quantum Dots gebruiken om de kwaliteit van het scherm te verbeteren. Met deze technologie kunnen kleuren scherper en helderder op beeldschermen weergegeven worden. Die Quantum Dots dichten als het ware de gaten tussen de kristallen op het scherm, waardoor geen kwaliteit verloren gaat.

De stevigheid van saffier vind je op de thuisknop.

De iPhone 6 zou ook gebruikmaken van een saffieren scherm. Apple zou een grote voorraad saffier hebben binnengehaald en is al in het bezit van een fabriek waar saffieren schermen geproduceerd worden. Het voordeel van deze schermen is dat ze extra sterk zijn en minder krasgevoelig. Ze zijn al in gebruik voor de camerasensor en home-knop op de iPhone 5s.

Verwisselbare lens

Het gerucht doet de ronde dat de iPhone 6 een camera krijgt met verwisselbare lens. Zo kunnen makkelijker macro en wide-angle foto's gemaakt worden. Dit gerucht is niet bevestigd, maar zou een reële optie zijn voor Apple. Het bedrijf heeft namelijk een patentaanvraag ingediend. Hierin staat volgens USPTO beschreven dat Apple de middelen heeft om iPhones te voorzien van verwisselbare cameralenzen.

Als de geruchten kloppen zien we deze camera terug op de iPhone 6.

De kwaliteit van de camera aan de achterzijde verbetert niet. De nieuwe iPhone zou een 8 megapixel-camera meekrijgen. De camera aan voorzijde zal volgens de geruchten verbeterd worden. Enig detail ontbreekt hierover. Een andere mogelijkheid is dat Apple de sensor van de camera's gaat verbeteren om betere fotokwaliteit te realiseren.

Releasedatum iPhone 6

Al geruime tijd wordt ingeschat dat de iPhone 6 in september zal uitkomen. In de regel brengt Apple al zijn nieuwste smartphones in die maand uit. Wanneer we bevestigingen krijgen over de nieuwste iPhone, mogelijke varianten en het product te zien krijgen, is een lastigere inschatting om te maken. Mogelijk toont de fabrikant de iPhone 6 tijdens ontwikkelaarsconferentie WWDC die begin juni plaatsvindt in San Fransisco.