De iPhone als afstandsbediening

© PXimport

De iPhone als afstandsbediening

Geplaatst: 9 augustus 2012 - 12:48

Aangepast: 16 november 2022 - 10:12

Richard Borgman

Was er vroeger in de meeste huishoudens wel een pc met beeldscherm te vinden, inmiddels zijn er vele varianten van invoer- en uitvoerapparaten mogelijk. De mediaboxen, servers, Apple TV's en clouddiensten kunnen beelden en geluid naar verschillende schermen en speakers sturen. Computers met een smartphone bedienen, is dan ideaal.

1. Draadloos bedienen

De iPhone als afstandsbediening gebruiken, lijkt steeds gangbaarder te worden. De smartphone is vaker binnen handbereik dan de computer. Een paar jaar geleden zou digitale muziek op afstand bedienen nog pure sciencefiction zijn, maar inmiddels is het een logische functie van uw smartphone. U hebt hiervoor een iPhone en een pc of Mac nodig. Uw apparatuur en software moeten wel aan een aantal eisen voldoen. Zo is het verstandig de laatste versie van iTunes te downloaden en te installeren. Dit gebeurt via de Apple Software Update-software. Ook het mobiele besturingssysteem iOS van de iPhone behoort helemaal up-to-date te zijn. Op de iPhone gaat u naar Instellingen / Algemeen / Software-update. Houd er ook rekening mee dat u hetzelfde iTunes-account gebruikt op uw iPhone en de te besturen computer. U hoeft zich echter geen zorgen te maken over gedownloade muziek, deze speelt gewoon af.

© PXimport

U kunt het beste de nieuwste versie van iTunes en iOS gebruiken.

2. Thuisdeling inschakelen

Als iTunes en iOS up-to-date zijn, is het zaak Thuisdeling (Home Sharing) in te schalen in de iTunes-software. U kunt zien of Thuisdeling al is ingeschakeld door iTunes op te starten en in de linkerbalk te kijken. Als hier onder het kopje STORE een kopje GEDEELD is te vinden met daaronder Thuisdeling, is de functie al actief. Is dit niet het geval, dan gaat u in de menubalk naar Geavanceerd, waar u de optie Schakel Thuisdeling in kiest. Als laatste hebt u natuurlijk nog de Remote-app zelf nodig. Deze staat niet standaard op de iPhone, maar kunt u gratis downloaden in de App Store. Remote werkt zowel op de iPhone, iPod touch als iPad. Als u geen thuisdeling wilt gebruiken, kunt in bij de instelling van de Remote-app de optie Voeg iTunes-bibliotheek toe kiezen. Om Remote te laten werken behoort de iPhone zich op hetzelfde draadloze netwerk te begeven als de te bedienen computer.

© PXimport

Schakel Thuisdeling in iTunes in voor een soepele communicatie.

3. Werkt hetzelfde

Remote werkt zonder ingewikkelde navigatie of instellingen. Als u eenmaal contact maakt met de pc of Mac, is het alsof u de muziekbibliotheek op de iPhone bedient. Zodra u een nummer of film opstart, gaat deze spelen op de computer. Het oogt en werkt hetzelfde. U ziet albumillustraties en kunt zelfs Genius-afspeellijsten maken: de lijsten met nummers die op een slimme manier rekening houden met uw muzieksmaak. Als u uitvoerapparaten gebruikt die AirPlay-ondersteuning hebben, bijvoorbeeld een televisie met een Apple TV-module of speakers met deze techniek, kunt u met de Remote-app schakelen tussen verschillende speakers. Zo kunt u vanuit de slaapkamer uw computer opdracht geven om de muziek niet meer uit de slaapkamerspeaker te laten klinken. Het kan geen kwaad als de computer in slaapstand verkeert. Door Remote te gebruiken wordt de computer vanzelf weer actief.

© PXimport

Remote werkt zowel met muziek als films.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten