De ‘Niet storen’-functie: Wat is het en hoe werkt het?

Door: wouter-hoeffnagel | 26 maart 2013 13:44

Nieuws

Gebruik jij je iPhone als wekker? Dan ben je vast wel eens vroeg gaan slapen en wakker gebeld door iemand die dacht dat jij nog wel wakker zou zijn. De vliegtuigmodus lijkt in dit geval misschien de oplossing, maar hierdoor ben je volledig onbereikbaar. Met behulp van de ‘Niet storen’-functie kan je zorgen dat je niet gestoord wordt tijdens je nachtrust, maar toch bereikbaar bent in geval van noodgevallen. In deze handleiding leer je wat de Niet storen-functie precies is en hoe de feature werkt.

Verschil tussen Niet storen-functie en vliegtuigmodus

De iPhone is uitgerust met twee functies die ervoor zorgen dat je niet langer gebeld kan worden: de vliegtuigmodus en Niet storen-functie. De twee functies verschillen op een aantal belangrijke punten van elkaar. Zo blokkeert de vliegtuigmodus alle inkomende gesprekken en ben je dus totaal onbereikbaar. De Niet storen-functie biedt je de mogelijkheid uitzonderingen op te geven waardoor je bijvoorbeeld door familie of beste vrienden ook midden in de nacht bereikt kan worden.

Daarnaast blokkeert de vliegtuigmodus alleen inkomende gesprekken en het internetverkeer vanaf je iPhone. Heb je dus een app geïnstalleerd die midden in de nacht een melding wil vertonen of heb je per ongeluk om 4 uur 's nachts een afspraak in je agenda gezet? Dan wordt deze melding ook in vliegtuigmodus gewoon getoond en kan je hier dus wakker door worden. De Niet storen-functie voorkomt dit door ook alle meldingen te blokkeren.

De Niet storen-functie is beschikbaar in de ‘Instellingen’ in het menu ‘Berichtgeving’

Niet storen-functie automatisch in laten schakelen

De Niet storen-functie is beschikbaar via de Instellingen op je iPhone. Selecteer hier de knop Berichtgeving en kies vervolgens de optie Niet storen. Zet de optie Gepland aan om de Niet storen-functie automatisch in te laten schakelen. Je kunt zelf een start- en eindtijd opgeven waarop de iPhone dagelijks automatisch in de Niet storen-functie wordt gezet.

Geef de start- en eindtijd aan waarop de Niet storen-functie moet worden ingeschakeld

Geef vervolgens aan of je oproepen van bepaalde contacten wel wilt doorlaten op het moment dat de Niet storen-functie aanstaat. Dit is vooral handig als je ten allen tijde beschikbaar wilt zijn voor bijvoorbeeld familie of je beste vrienden. Druk op de knop Sta oproepen toe van om de groep gebruikers te selecteren die je als uitzondering wilt opgeven. Je kunt hierbij kiezen uit Iedereen, Niemand, Favorieten of groepen die je zelf hebt aangemaakt. Het is helaas niet mogelijk groepen rechtstreeks op de iPhone aan te maken. Groepen kunnen worden aangemaakt in het adressenboek op de Mac, die via iTunes of iCloud met je iPhone gesynchroniseerd kan worden. Het is wel mogelijk op de iPhone contactpersonen toe te voegen aan je favorieten.

Door een groep als uitzondering op te geven blijf je ten allen tijde bereikbaar

Het is ook mogelijk aan te geven of mensen meerdere keren mogen bellen. Zo is het mogelijk de iPhone automatisch gesprekken te laten blokkeren van mensen die binnen drie minuten voor de tweede keer bellen. Schakel hiervoor de optie Herhaalde oproepen uit.

Niet storen-functie handmatig aanzetten

Wil je afwijken van je vaste schema waarin je iPhone in de Niet storen-stand wordt gezet of is je ritme te onregelmatig voor een vast schema? Het is mogelijk de Niet storen-functie handmatig in te schakelen. Ga hiervoor naar de Instellingen op je iPhone. Boven de knop Berichtgeving vind je een schakelaar met de titel Niet storen. Zet deze schakelaar aan om de Niet storen-functie in te schakelen.

Zet de schakelaar ‘Niet storen’ in de ‘Instellingen’ aan om de Niet storen-functie aan te zetten

3 Reactie(s) op: De ‘Niet storen’-functie: Wat is het en hoe werkt het?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 24 december 2013 12:32 Anoniem
  Ok
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 15 oktober 2014 12:09 Anoniem
  Hoe zet je niet storen functie uit
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 25 augustus 2015 00:20 Anoniem
  Oke lol
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.