Derde oprichter Apple komt met autobiografie

© PXimport

Derde oprichter Apple komt met autobiografie

Geplaatst: 6 september 2011 - 16:27

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Wouter Hoeffnagel

Ronald G. Wayne, de medeoprichter van Apple die na twaalf dagen het bedrijf verliet, heeft een autobiografie geschreven. In het boek, Adventures of an Apple Founder, beschrijft Wayne zijn korte carrière bij Apple.

In Adventures of an Apple Founder vertelt Wayne over de 10 procent die hij van Apple in handen had. Dit aandeel kreeg Wayne nadat hij een oplossing wist te vinden voor een meningsverschil tussen Steve Jobs en Steve Wozniak. Door Wayne het aandeel te geven wilde de twee Steve's zeker stellen dat Wayne ook op een later moment invloed kon uitoefenen op meningsverschillen tussen de twee. Na twee weken besloot Wayne zijn aandeel echter voor 800 dollar terug te verkopen aan Jobs en Wozniak. Vandaag de dag is 10 procent van Apple 35 miljard dollar waard.

Daarnaast gaat Wayne in zijn boek in op het leven dat hij na zijn avontuur bij Apple leidde. De Apple-oprichter werd wetenschapper, uitvinder en amateur filosoof. Het boek is zowel in de Amerikaanse iBooks-store als de Amazon Kindle-store te koop.

© PXimport

Adventures of an Apple Founder van Ronald Wayne[/urlx]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten