Derde publieke bèta iOS 9 nu te downloaden

Door: Jeroen Kuiper | 07 augustus 2015 11:07

Nieuws

Apple heeft de derde publieke bèta van iOS 9 beschikbaar gemaakt. Eén van de nieuwe functies is WiFi Assist waarmee je iPhone automatisch overschakelt naar 3G/4G als de WiFi-verbinding te zwak is.

De publieke bèta van iOS 9 is inmiddels al weer toe aan versie drie en die is nu te downloaden. Als je al een eerdere bèta van het besturingssysteem hebt geïnstalleerd kun je de software updaten vanuit de instellingen in iOS. Ga hiervoor naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Als de update nog niet verschijnt moet je nog even geduld hebben en het op een later moment nog eens proberen. Heb je nog iOS 8 op je Apple-device staan, dan kun je de bèta downloaden via de website van Apple. We schreven hier eerder al een handleiding voor. Lees ook: Zo installeer je de publieke bèta van iOS 9.

Device schakelt automatisch naar 3G of 4G

Ook de vijfde bèta voor ontwikkelaars is uit, die overigens hetzelfde is als de derde publieke bèta, en daarin zijn weer wat leuke ontdekkingen gedaan. Eén van die nieuwe functies is WiFi Assist. Als je de functie aanzet schakelt je Apple-device daarmee automatisch over naar 3G of 4G als het merkt dat de WiFi-verbinding slecht is. Je vindt WiFi Assist via Instellingen > Mobiel netwerk.

Verder heeft Apple nieuwe achtergronden toegevoegd, zit er een 'Shuffle alles'-knop in de Muziek-app, is de Activiteiten-app iets veranderd en zijn de shift- en backspace-knop aangepakt. Tot slot zijn Apple Music en Beats 1 in de nieuwe update te streamen in CarPlay.

1 Reactie(s) op: Derde publieke bèta iOS 9 nu te downloaden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 8 augustus 2015 10:40 MarkS90
    Als de wifi verbinding te zwak is … Dat doet mijn Samsung tablet al jaren terwijl Appel dat net nieuwe heeft uitgevonden?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.