Dieven overvallen Parijse Apple Store op oudejaarsavond

Door: wouter-hoeffnagel | 01 januari 2013 16:58

Nieuws

Een groep gewapende dieven hebben op de oudejaarsavond een Apple Store in het Franse Parijs overvallen. De buit bedraagt mogelijk één miljoen euro aan goederen.

Vier gewapende criminelen zijn gisteravond rond 21:00 uur de Apple Store Opéra in Parijs binnengedrongen. Eenmaal binnen overmeesterden de dieven een medewerker van de Apple Store, waarna zij hun slag konden slaan. De gestolen goederen zijn overgeladen in een vrachtwagen die in de buurt van de winkel stond geparkeerd.

De buit

Het is niet bekend welke producten de dieven precies buit hebben gemaakt. Het persbureau AFP meldt dat de eerste schattingen van de schade rond de één miljoen euro uitkomen. Opvallend genoeg zijn in de winkel geen braaksporen aangetroffen. Het is nog onduidelijk hoe de criminelen de Apple Store hebben weten binnen te dringen.

Het is niet de eerste keer dat Apple-producten het doelwit zijn van criminelen. Zo zijn in de Verenigde Staten meerdere Apple Stores overvallen. Daarnaast is ook het transport van Apple-producten niet geheel zonder risico. Zo wist een groep dieven in november 3.600 iPad mini’s te stelen uit een gebouw op de New Yorkse luchthaven JFK in de Verenigde Staten. Criminelen stalen vorige maand in het Belgische Kortenberg tussen de 1.000 en 2.000 iPhones uit een magazijn in de buurt van de Belgische luchthaven Zaventem.

0 Reactie(s) op: Dieven overvallen Parijse Apple Store op oudejaarsavond

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.