Disk Drill 1.4

Door: frank-de-graaf | 18 november 2011 11:58

Review

Een overeenkomst tussen Windows en OS X is dat beide besturingssystemen een prullenbak hebben. Het verschil is alleen wel dat bestanden uit een geleegde prullenbak onder Windows nog steeds eenvoudig zijn terug te haken met tools als GetDataBack en dat dit onder OS X een heel lastige klus is. Mocht u op uw Mac een document hebben verwijderd en spijt krijgen, dan biedt Disk Drill uitkomst.

Dit programma beschermt uw schijven tegen ongewenst dataverlies, ook al hebt u de bestanden al verwijderd uit de prullenbak. Net als onder Windows geldt dat een tijdige actie van belang is. Hoe langer u wacht, hoe groter de kans dat de verwijderde data is overschreven. De installatieprocedure van Disk Drill is eenvoudig. Zorg ervoor dat u de volledige handleiding doorneemt voordat u aan de slag gaat. Daarna is het een kwestie van instellen. Kies de gewenste partitie en kijk bij de knop Advanced welke mappen u hebt beschermd. Standaard zijn dat alleen de gebruikersmappen. Dit is voldoende als u persoonlijke bestanden, zoals documenten of muziek, hebt verwijderd, maar u kunt deze instelling eventueel aanpassen. Een leuk detail is ook dat Disk Drill de S.M.A.R.T. status van uw schijven controleert. Dit helpt u om de kans op dataverlies door hardwarestoringen te verkleinen. Bent u al data kwijt voordat u met Disk Drill aan de slag bent gegaan? Disk Drill kent ook een betaalde versie, waarmee u een kans hebt om reeds verwijderde bestanden toch nog terug te halen.

Disk Drill maakt het mogelijk om verwijderde bestanden onder OS X terug te halen.

Disk Drill 1.4

Freeware

Taal Engels

Download 15,9 MB

OS Mac OS X

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Disk Drill 1.4

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.