Dit kunnen we in 2019 verwachten van Apple

Door: Justin Doornekamp | 13 februari 2019 18:02

Blog

Vorig jaar kregen we onder meer de Apple Watch Series 4, een iPad Pro met Face ID en de iPhone XR, maar Apple zal ook in 2019 niet stilzitten. Wat kunnen we dit jaar verwachten van het bedrijf? Wij sommen enkele veelbelovende producten op.

Nieuwe iPhones

Er gaat geen jaar voorbij zonder een nieuwe iPhone en dat zal dit jaar niet anders zijn. Verwacht een opvolger van de iPhone XR, iPhone XS en XS Max, maar niet een revolutionair toestel als de iPhone X. Volgens de geruchten zal er aan het design nauwelijks iets veranderd worden en krijgt de telefoon vooral aan de binnenkant een update. Denk aan een nieuwe chip of een betere accu en camera.

Apple iPhone Xs
Hoe komt de opvolger van de iPhone XS eruit te zien?

Ook een nieuwe iPad

Apple laat de iPad eveneens niet in de steek en dit jaar maken er maar liefst drie modellen hun opwachting. Zo krijgt de iPad mini een opvolger, waarmee je in ieder geval een tablet in huis haalt die ideaal is voor onderweg. En doorgaans is dit ook de goedkoopste iPad die Apple uitbrengt. Verder komt er een opvolger van de iPad 2018, die we destijds al een blinde aankoop noemde, zowel door de prijs-/kwaliteitsverhouding als het gebrek aan concurrentie. Een nieuwe functie van de iPad 2019 is waarschijnlijk de ondersteuning voor Apple Pencil. Ook zal een nieuwe iPad Pro zijn opwachting maken.

Apple Watch Series 5

De Apple Watch Series 4, die afgelopen jaar verscheen, werd 'van binnen en van buiten volledig opnieuw ontworpen', aldus Apple. Zo wordt het display maar liefst 30 procent groter en kun je een nieuwe optische hartslagmeter verwachten. Of de opvolger heel veel nieuws gaat brengen blijft nog de vraag. Er komen mogelijk meer fitness- en hartfuncties, de batterij gaat vermoedelijk langer mee en het horloge zal weer wat energiezuiniger zijn.

Spotify Apple Watch
Ook de smartwatches van Apple krijgen vermoedelijk een update.

Opvolger Mac Pro

Waar Apple niet onderuit gaat komen, is de officiële aankondiging van een nieuwe Mac Pro. Al sinds het voorjaar van 2018 is er door Apple min of meer de belofte gedaan dat het de Mac voor professionals in een nieuw jasje zou steken. Gesuggereerd werd toen ook dat de nieuwe Pro een modulair design krijgt, met ruimte voor professionele processors en grafische kaarten. Ook zou Apple het scherm flink onder handen nemen, waarbij er zelfs geruchten gaan dat de nieuwe Mac Pro een 8K-scherm krijgt (met een resolutie van 7680 x 4320). Van een touchscreen zou geen sprake zijn.

Naast een nieuwe Mac Pro, wordt een nieuwe iMac verwacht, eveneens met een sterk verbeterd scherm en een processor-upgrade.

AirPods 2

Het bedrijf zou al werken aan een nieuwe generatie oordoppen, die de AirPods moeten opvolgen. De AirPods 2 zullen er vermoedelijk hetzelfde uit zien als de originele oordoppen, maar zullen wel beter bestand zijn tegen water. Ook de manier waarop je de oordopjes oplaadt, zou veranderen. Zo is de verwachting dat Apple een draadloze oplaadcase zal aankondigen, die los van de nieuwe AirPods verschijnt.

De AirPods 2 zullen er vermoedelijk hetzelfde uit zien als de originele oordoppen.

Apple Pencil

Ook de Apple Pencil wordt mogelijk onderhanden genomen, maar op welke manier is nog de vraag. De laatste versie van de pen verscheen in 2015, dus het zou zomaar kunnen dat de Apple Pencil 2 er dit jaar komt.

Er zullen dit jaar dus genoeg apparaten verschijnen, waar menig Apple-liefhebber graag voor in de rij wil staan. Kom maar op met die aankondigingen!

1 Reactie(s) op: Dit kunnen we in 2019 verwachten van Apple

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 14 februari 2019 09:51 Niels_1093
    Beetje meer research voor je artikel was fijn geweest; de iPad 2018 heeft ook al pencil ondersteuning. En er is in het najaar van 2018 nog een nieuwe Apple pencil uitgekomen.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.