Dit kunnen we verwachten van de nieuwe MacBook Pro (2022)

Door: Justin Doornekamp | 02 maart 2022 15:09

Nieuws

Apple organiseert op 8 maart weer een event, waarin doorgaans nieuwe producten worden aangekondigd. Er wordt hevig gespeculeerd dat Apple enkele interessante producten uit de doeken wil doen, waaronder een nieuwe MacBook Pro met M2-chip. Wat kunnen we daarvan verwachten?

Volgens het doorgaans goed ingevoerde DigiTimes wordt de nieuwe MacBook Pro de opvolger van het huidige 13-inch model met de M1-chip van Apple. Het huidige model heeft nog een Touch Bar, waar veel gebruikers niet bepaald over te spreken zijn, en heeft ook vrij weinig poorten ten opzichte van de nieuwere 14-inch en 16-inch modellen, die in oktober 2021 verschenen. Lees daarover onze Apple MacBook Pro (16-inch 2021) review.

Van M1 naar M2

Journalist Mark Gurman van persbureau Bloomberg verwacht dat het nieuwe 13-inch model in tegenstelling tot de grotere MacBooks niet wordt voorzien van mini-LED en een ProMotion-scherm. DigiTimes, die zich beroept op bronnen uit de toeleveringsketen, lijkt deze vermoedens te bevestigen. “Los van de processor, zullen de meeste componenten in de nieuwe MacBook Pro overeenkomen met die in de huidige modellen met M1-chips”, zo valt te lezen. 

Wel wordt er verwacht dat de nieuwe Pro zal draaien op de nog niet aangekondigde M2-chip. Deze chip moet sneller en energiezuiniger zijn dan de huidige M1-chip, maar zou desondanks niet in de buurt komen van de M1 Pro of Max, die we in de nieuwste MacBook vinden.  

Apple M1 Max
De M2-chip zal niet sneller zijn dan de M1 Pro of Max.

Geen grote verrassingen

Dit lijkt tevens te suggereren dat we ook geen grote verrassingen hoeven te verwachten in het design en de specificaties. Gurman voorspelt wel dat de Touch Bar niet langer op de MacBook Pro aanwezig zal zijn. Veel softwareontwikkelaars deden al niet veel met de functietoetsen, waardoor de Touch Bar weinig toevoegde aan de laptop

Ook zou Apple de opslag en rekenkracht in de laptop wat omlaag schroeven ten opzichte van de huidige Pro-modellen, wat doet vermoeden dat de nieuwe MacBook Pro een relatief laag prijskaartje krijgt. De laptop zal vermoedelijk ook vrij snel na de bekendmaking op 8 maart in de winkels liggen.

De MacBook Pro zal niet de enige laptop zijn die een update krijgt. Apple zou namelijk werken aan een nieuwe MacBook Air, iMac en Mac Mini, die allemaal zullen draaien op Silicon, oftewel de eigen processoren van Apple. Een goedkopere iPhone en iPad met 5G zal mogelijk ook worden aangekondigd.   

0 Reactie(s) op: Dit kunnen we verwachten van de nieuwe MacBook Pro (2022)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.