Dit moet je weten over iOS 15

Door: Justin Doornekamp | 01 oktober 2021 13:38

Nieuws

Het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone, iOS 15, is inmiddels beschikbaar. Wat kun je verwachten en is jouw telefoon wel klaar voor de update?

iOS 15 voert onder meer verbeteringen door in de audio- en videokwaliteit van FaceTime en via Gedeeld met jou kun je snel zien welke foto’s, video’s en andere content je hebt ontvangen via de Berichten-app. De focusfunctie helpt je dan weer om afleidingen te verminderen door meldingen te filteren op basis van je huidige activiteit.

Meldingen op je smartphone zien er anders uit en in het nieuwe meldingenoverzicht zie je nu een verzameling met meldingen, zodat je in één keer meerdere meldingen kunt bekijken op het moment dat jij er klaar voor bent. Ook de Kaarten- en Safari-app werden onder handen genomen. Een volledig overzicht van alle nieuwe functies van iOS 15 vind je op de officiële Apple-website.

Alle nieuwe functies in iOS 15 vind je op de website van Apple.

Welke iPhone-versies worden ondersteund? 

Het nieuwe besturingssysteem draait niet op alle telefoons. Apple kwam zelf met een lijst van alle telefoons die de update ondersteunen, waardoor je gemakkelijk kunt zien of jouw toestel werkt met iOS 15. Een goede vuistregel is in ieder geval: draait jouw iPhone op iOS 14, dan kun je je telefoon altijd updaten naar de nieuwe versie. Concreet betekent dit dat je minstens een iPhone 6S (Plus) moet hebben om het nieuwe besturingssysteem te kunnen downloaden. Beide generaties van de iPhone SE (2016 en 2020) ondersteunen iOS 15 ook, evenals de zevende generatie van de iPod Touch uit 2019. 

Smartphones
Je hebt minimaal een iPhone 6S nodig om iOS 15 te kunnen installeren.

Zo installeer je de update

Wil je iOS 15 installeren, zorg dan uiteraard dat je iPhone is bijgewerkt tot iOS 14.8. Is dit niet het geval, dan zul je mogelijk niet de optie vinden om over te stappen naar de nieuwe versie. In de Instellingen-app vind je in het menu Algemeen de optie Software-update. Van hieruit kun je je besturingssysteem bijwerken naar iOS 15. De update neemt 3,2 GB aan ruimte in beslag, dus houd daar rekening mee. Doorloop de stappen en het nieuwe besturingssysteem wordt gedownload en geïnstalleerd. Voorafgaand aan het downloaden kun je overwegen om een back-up te maken van je iPhone. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet.  

Meteen installeren? 

iOS 15 is nog maar net uit, waardoor het niet ongebruikelijk is dat je tegen de nodige kinderziektes aanloopt. Zit je daar niet op te wachten, dan kun je beter even een week of twee wachten met het updaten naar de nieuwste versie. Blijf het ook niet onnodig uitstellen, anders loop je de kans op extra beveiligingsrisico’s.  

0 Reactie(s) op: Dit moet je weten over iOS 15

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.