Dit verwachten we van de iPhone 12

Door: Justin Doornekamp | 18 februari 2020 14:11

iPhone
Nieuws

Na geruchten over iOS 14 en de budgettelefoon iPhone SE 2, verschijnen er ook steeds meer berichten over de iPhone 12. Wat kunnen we verwachten van de nieuwe telefoon uit de stal van Apple?

In 2019 konden we nog drie versies van de iPhone 11 verwelkomen, te weten de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro MAX. Dit jaar komt Apple vermoedelijk met minstens vier telefoons op de proppen, namelijk de iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max en dus de iPhone SE 2 (of iPhone 9). Als grote verrassing kan Apple zelfs een iPhone 12 mini aankondigen. Dit zou betekenen dat je dit jaar de keuze hebt uit vijf nieuwe iPhone-modellen.

De meeste geruchten gaan vooralsnog over de standaardversie van de iPhone 12, en dan met name over de camera op het toestel. Al sinds halverwege vorig jaar gaan er geruchten dat de nieuwe telefoon een speciale 3D-camera krijgt, vergelijkbaar met de Face ID-camera die nu al op de voorkant van de laatste iPhones te vinden is.

Met een 3D-camera, die in tegenstelling tot de Face ID-camera ook op verre afstand werkt, moet het mogelijk worden om foto's te maken waarop de diepte beter tot uiting komt. Verder biedt een dergelijke camera kansen op het gebied van augmented reality. Dit laatste zou dan weer passen bij de geruchten dat Apple werkt aan een eigen AR-bril.

iPhone

Dunner en Touch ID in het scherm

Er wordt aangenomen dat Apple weinig veranderingen doorvoert aan het design van de iPhone 12 en dat er vooral aan de binnenkant gesleuteld wordt. Volgens insider Max Weinbach zal Apple mogelijk de populaire kleur Midnight Green laten vallen voor Navy Blue.

De schermafmetingen van de nieuwe telefoons zullen iets anders zijn dan de voorgangers. De iPhone 12 krijgt een 6,1-inch scherm, vergelijkbaar met het scherm van de iPhone 11. Die van de iPhone 12 Pro zal 5,4-inch zijn tegen de 5,8-inch van de iPhone 11 Pro. Het scherm van de 12 Pro MAX zal vermoedelijk 6,7-inch zijn en dat is groter dan de 6,5-inch van de iPhone 11 Pro MAX.

De smartphones zullen bovendien vermoedelijk 10% dunner zijn, wat dan weer vragen oproept over de batterij. Wordt de batterij kleiner en moet je de telefoon weer sneller aan de lader hangen? Hopelijk heeft Apple een manier gevonden om de telefoon kleiner te maken, zonder dat dit ten koste gaat van de accuduur.

Om te kunnen concurreren met andere telefoons, met name die van Samsung, zal de nieuwe iPhone een 120Hz ProMotion-display krijgen in plaats van een 60Hz-scherm op de huidige modellen. Dat moet animaties soepeler aan laten voelen, net als op de iPad Pro. Apple zou zelfs overwegen om Touch ID te integreren in het scherm. Hierdoor zou het mogelijk worden om je telefoon te ontgrendelen door middel van een tik op het scherm. Voorheen was daar een speciale thuisknop voor nodig.

De iPhone 11 is er in verschillende kleuren
Hoe gaat de opvolger van de iPhone 11 eruit zien?

RAM-geheugen

MacRumors.com meldt dat de iPhone 12 Pro en Pro MAX 6GB aan RAM-geheugen gaan krijgen, terwijl de standaardversie het moet doen met 4GB. De nieuwe telefoon wordt vermoedelijk voorzien van een A14-chip, die wederom kleiner, sneller en energiezuiniger zal zijn.

Omdat de nieuwe toestellen ook het prijzige 5G-modem ingebouwd krijgen, zullen de productiekosten van de smartphones volgens de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo per toestel 30 tot 100 dollar hoger liggen dan nu. Dit kan worden doorberekend in de prijs. Over de prijzen van de nieuwe telefoons van Apple doen nog niet veel geruchten de ronde, maar het zal geen verrassing zijn als de toestellen opnieuw meer dan duizend euro gaan kosten.

0 Reactie(s) op: Dit verwachten we van de iPhone 12

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.