Dit zijn de favoriete apps van Apple uit 2019

Door: Justin Doornekamp | 13 december 2019 17:04

Best of 2019
Blog

Apple kiest ieder jaar de beste apps inde App Store uit en zet deze in de schijnwerpers. In 2019 verscheen er veel content, mede door de lancering van Apple Arcade en Apple TV Plus. Genoeg reden om de beste tips van 2019 op een rijtje te zetten.

In de App Store van Apple vind je sinds kort een overzicht van de beste apps en games van 2019. “De winnaars waren opzienbarend. Ze hielpen ons creëren, stimuleerden ontdekkingen en maakten hele nieuwe manieren van werken, spelen en schetsen mogelijk”, aldus het bedrijf in een toelichting op de beste keuzes.

App Store-redacteuren uit alle windstreken gaven per platform, van de iPhone en Mac tot de iPad, hun favorieten door. Daaruit ontstond een bescheiden lijst met toppers die je niet mag missen.

iPhone-app van het jaar: Spectre Camera (Lux Optics)
iPad-app van het jaar: Flow by Moleskine (Moleskine)
Mac-app van het jaar: Affinity Publisher (Serif Labs)

Flow
Flow by Moleskine.

Leuk feitje: Spectre Camera werd ontworpen door de Nederlandse Sebastiaan de With. Met de camera-app is het mogelijk om foto’s te maken met een lange sluitertijd, waardoor bewegingen kunnen worden vastgelegd. Voorbijrijdende auto’s veranderen dan in kleurrijke strepen of stromend water wordt dromerige mist. “Deze door AI gedreven foto-app vangt op magische wijze de schoonheid van bewegingen”, aldus Apple.

Ook koos Apple per platform de beste games uit. Dat zorgde voor dit lijstje:

iPhone-game van het jaar: Sky: Children of the Light (thatgamecompany)
iPad-game van het jaar: Hyper Light Drifter (Abylight S.L.)
Mac-game van het jaar: GRIS (Devolver / Nomada Studio)
Apple TV-game van het jaar: Wonder Boy: The Dragon’s Trap (DotEmu)

Apple zag afgelopen jaar de trend dat oude klassiekers opnieuw werden ontworpen voor de App Store. Apple wees onder meer op de successen van Dr. Mario World, Mario Kart en Minecraft. “Ze zijn herontworpen voor de iPhone en iPad en blazen nieuw leven in de geschiedenis van gaming.”

0 Reactie(s) op: Dit zijn de favoriete apps van Apple uit 2019

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.