Doe meer met Dropbox op je iPhone

Door: Richard Veenstra | 04 april 2017 07:17

How To

Dropbox levert je niet een online schijf van 2 gigabyte, het maakt het delen van bestanden erg makkelijk. De app voor je Dropbox op je iPhone heeft bovendien een paar slimme opties. Lees hoe je het maximale uit Dropbox haalt!

Registreren

Dropbox heeft voor allerlei systemen een aparte app en je kunt op al je Apple-gear de dienst installeren. Heb je nog geen Dropbox-account, dan ga je het beste eerst even op je Mac naar www.dropbox.com.

Vul je gegevens in en klik op Gratis registreren. Download vervolgens de app voor je Mac zodat je in je Finder gewoon bestanden en mappen naar je Dropbox-map kunt slepen.

Dropbox biedt je een gratis online schijf van minstens 2 gigabyte.

App installeren

Als je de app voor iOS hebt gedownload, log je in met je accountgegevens. Dropbox vraagt je of je de functie Camera Uploads wilt inschakelen. We gaan hier straks even op in, je kunt dit ook vanuit de instellingen later nog activeren.

Standaard zie je de recent toegevoegde bestanden aan je Dropbox-schijf. Als je op Bestanden tikt, zie je de bestandsstructuur en kun je navigeren naar mappen en bestanden.

Document toevoegen

Tik op het plusje om een foto of bestand aan je Dropbox-schijf toe te voegen. Omdat je niet kunt browsen door bestanden op je iPhone of iPad, heb je hier maar een beperkte keuze. Je kunt echter wel een document scannen en meteen uploaden.

Tik op Document scannen en kies voor Nu proberen. Geef Dropbox toegang tot je camera en je foto's als je dat nog niet had gedaan door op OK te tikken. Dropbox probeert automatisch het document te herkennen en plaatst er een blauwe rand omheen. Als het je document goed heeft herkend, dan tik je op de camera-knop en wordt de foto meteen goed afgesneden.

Tik op Volgende of verander de kleuren door op het bewerk-icoontje onderin te tikken. Achter Bestandsnaam vul je een naam in en achter Bestandstype kies je uit PDF of PNG. Standaard selecteert Dropbox de map van waaruit je op het plusje drukte. Wil je een andere map, tik dan op Kies een andere map en kies voor Locatie instellen. Sluit af door op Bewaar te tikken.

Dropbox herkent het bonnetje.
En een scan is zo gemaakt.

Bestanden offline opslaan

Als je onderweg je bestanden wilt kunnen inzien, dan is het verstandig om ze offline beschikbaar te maken. Ga naar een bestand en tik op de drie stipjes bovenin. Kies voor Offline beschikbaar maken en het bestand wordt naar je iPhone gedownload.

Dezelfde weg volg je om een bestand weer van je iPhone te verwijderen, je ziet nu dat de menuoptie is veranderd in Verwijderen van apparaat. In het hoofdmenu zie je de optie Offline. Als je hierop tikt, zie je al je offline bestanden. Tik op het driehoekje voor dezelfde opties. Denk eraan dat Verwijderen betekent dat je het bestand van je Dropbox-schijf afhaalt, het is dan op geen enkel apparaat meer beschikbaar.

Tik op de drie stipjes rechts bovenin.
En kies voor Offline beschikbaar maken.

Camera Uploads

Dropbox kan automatisch je gemaakte foto's naar je Dropbox-schijf kopiëren zodra je een wifi-verbinding hebt. Ga hiervoor naar het hoofdmenu en tik op Recent. Tik vervolgens op het tandwiel bovenin en kies voor Camera Uploads, zet de schuif aan.

Wil je dat de functie ook met je databundel werkt, zet dan de schuif achter Mobiele gegevens gebruiken aan. Video's worden niet geüpload als je deze schuif aanzet.

Laat Dropbox automatisch foto's naar je Dropbox-schijf kopiëren.

0 Reactie(s) op: Doe meer met Dropbox op je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.