Draadloos opladen iPhone 8 beperkt tot Apple

Door: Martin Gijzemijter | 28 augustus 2017 14:00

Nieuws

We leven minder dan twee weken voor de aankondiging van de nieuwe iPhone(s) en het wordt voor Apple steeds lastiger om details geheim te houden. Het gerucht ging al dat de iPhone 8 (die naar verluidt ook wel eens de iPhone Pro zou kunnen gaan heten) draadloos opladen ondersteunt, maar daar zou wel eens een aardig prijskaartje aan kunnen hangen.

Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes zal Apple het draadloos opladen namelijk beperken tot haar eigen opladers én opladers die een officiële Apple licentie hebben voor het gebruik van de technologie. Deze deelnemers aan het MfI (Made for iPhone) programma, betalen een fiks bedrag aan Apple om officieel goedgekeurde producten te mogen maken. Hoewel dit deels goed nieuws is, immers, met goedgekeurde producten loop je minder kans op beschadigingen, betekent het ook dat de prijs van de draadloze opladers kunstmatig hoog wordt gehouden.

Niet compatible

Hoewel de zet, die uiteraard nog bevestigd moet worden, prima past binnen de strategie van Apple, was de hoop dat het bedrijf, nadat het zich vorig jaar aansloot bij het Wireless Power Consortium, ook het standaard Qi-protocol zou adopteren in z’n producten. Dat Apple ervoor kiest om dit niet te doen, betekent dat de iPhone 8 niet compatible zal zijn met alle draadloze opladers die er op dit moment op de markt zijn. Ook de openbare draadloze oplaadpunten, die in Amerika veelvuldig zijn te vinden, en langzaam maar zeker ook in Nederland, zullen niet in staat zijn om de iPhone 8 op te laden.

Nieuwsgierig wat je allemaal van de iPhone 8 kunt verwachten? Je leest er alles over in dit artikel.

0 Reactie(s) op: Draadloos opladen iPhone 8 beperkt tot Apple

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.