DuoLingo lanceert langverwachte Android app

Door: matthijs-van-den-broek | 10 juni 2013 09:49

Nieuws

DuoLingo, het platform waar iedereen gratis zelf een vreemde taal kan leren, heeft eind mei de langverwachte app voor Android gelanceerd.

De app is sinds eind vorige maand in de Google Play Store te downloaden, en kreeg dit weekend een belangrijke grote update. De app bevat, overeenkomstig de visie van het bedrijf, geen verborgen betaalmuren, in-app aankoopmogelijkheden of andere betaalmodellen: het is compleet gratis.

Op de iPhone en op het web bestaat de dienst al langer: sinds november kun je op je iPhone met Engels als basistaal jezelf Spaans, Duits, Frans, Portugees en Italiaans aanleren. De dienst heeft Chinees nog op het verlanglijstje staan.

Crowdsource model

Duolingo heeft zichzelf ten doel gesteld om via een zogeheten crowdsource model te opereren: gebruikers die bezig zijn een taal te leren helpen tegelijkertijd met het vertalen van content die van derden afkomstig is. Dit is dan ook gelijk het model waar Duolingo zijn geld mee verdient. Het bedrijf meent dat de kwaliteit van de vertalingen net zo goed is als die van professionele vertalers.

Interview oprichter Luis von Ahn

In de eerste weken na de lancering staat de Android app van Duolingo op de nummer 1 positie qua downloads in de rubriek educatie, en de oprichter Luis von Ahn (tevens uitvinder van de captcha) vertelt gisteren tegen The Next Web dat de app erg hoog gewaardeerd wordt.

iPhone, Android en web

Von Ahn verwacht dat de groei en het gebruik van Duolingo vooral van buiten de VS afkomstig zal zijn: dat is een markt waar de iPhone van Apple een zeer stevig marktaandeel bezit. Hij richt zijn pijlen op Latijns Amerika: daar is de behoefte om Engels te leren volgens Von Ahn enorm, en natuurlijk helpt de grootte van het Spaanse taalgebied daar ook bij.

Dat de dienst, die sinds november 2011 als proefversie op het internet draait, nu naar Android komt betekent dat er waarschijnlijk een enorme groei gaat komen in het aantal gebruikers.

Social media

Duolingo heeft een sterke link gemaakt met sociale netwerken als Facebook. Inshrijven kan je als je dat wilt doen met je facebook-gegevens; je kunt dan ook gelijk vrienden uitnodigen om een taal te gaan leren.

Zelf ben ik sinds vorige week vrijdag bezig met het leren van Spaans via Duolingo. Het vordert gestaag, het winnen van punten en het "voltooien van taken" stapje voor stapje via mijn iPhone: voor mij werkt het erg goed. Een verloren moment, wachten op de bus: als je me tegen mijn telefoon "El hombre come una manzana" ziet zeggen, moet je niet vreemd opkijken.

Aan de slag?

[list type="bullets"]Website

iPhone App

Android App[/list]

0 Reactie(s) op: DuoLingo lanceert langverwachte Android app

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.