Duolingo: Vreemde talen leren wordt leuk

Door: robin-smit | 18 juli 2013 09:55

Review

Nu de vakantie weer voor de deur staat kan het geen kwaad om weer even je vreemde talen bij te spijkeren. Want hoe bestel je nu ook alweer een stokbrood in het Frans? Met Duolingo leer jij nu op een leuke manier om je verstaanbaar te maken in verschillende landen.

Duolingo is een gratis taaltrainer de je op een speelse manier leert om de Franse, Duitse, Italiaanse, Portugese of Spaanse taal onder de knie te krijgen. De app doet dit in alle gevallen vanuit de Engelse taal, maar in bepaalde gevallen is het bijvoorbeeld ook mogelijk om vanuit het Italiaans Spaans te leren. Om de app te kunnen gebruiken zul je dus al wel een buitenlandse taal moeten spreken.

In Duolingo werk je met verschillende levels waarin je over een bepaald onderwerp leert te praten. Dit doe je door onder andere woorden te vertalen, zinnen te maken en gedicteerde zinnen over te schrijven. Deze oefeningen maken van Duolingo echt een spelletje dat je niet meer neer wil leggen. Bijkomend voordeel hieraan is dat je na het spelen van dit spelletje een vreemde taal onder de knie hebt. Om ervoor te zorgen dat je echt je best blijft doen kan je jouw vorderingen vergelijken met die van vrienden.

Kortom

Duolingo is een leuke app waarmee je op een speelse manier de Franse, Duitse, Italiaanse, Portugese of Spaanse taal kan leren. Doordat de app is opgebouwd uit spelletjes is Duolingo echt een app die je niet meer neer wil leggen, helemaal niet wanneer je het opneemt tegen jouw vrienden.

Beoordeling 9/10

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: iPhone, iPad, Android

Getest op: iPhone

Download Duolingo in de App Store of in de Google Play Store

1 Reactie(s) op: Duolingo: Vreemde talen leren wordt leuk

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 11 maart 2014 14:08 Anoniem
    hoiii
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.