Een laserstraal uit je iPhone? Apple ziet het wel zitten

Door: rene-schoemaker | 09 december 2014 13:24

Nieuws

Wil je je vrienden imponeren? Dan ben je binnenkort bij Apple aan het juiste adres. Het bedrijf heeft namelijk een heuse laserstraal voor de iPhone gepatenteerd.

Apple heeft een patent toegewezen gekregen op een laserstraal die uit je iPhone komt. Of uit je Watch, of iPad: de technologie is op zich uitgebreid beschreven in de patentaanvraag, maar voor welk apparaat het handig zou zijn, is niet duidelijk gemaakt, meldt Patently Apple.

3D-printer

Wel duidelijk is waarvoor de laser moet dienen. Voor het in kaart brengen van ruimten. Met de laser kan tot op de nanometer nauwkeurig afstanden worden gemeten en zelfs vormen en volume van ruimten. Zonder dat Apple zelf het woord 3D noemt, zou daarmee dus een driedimensionaal beeld kunnen worden gemaakt.

Daardoor zou de laserscanner ook worden gebruikt in 3D-printers, maar Apple zegt daar zelf niets over. Wel is een plaatje gebruikt waarbij een iPhone wordt weergegeven tijdens het gebruik van de laser.

2 Reactie(s) op: Een laserstraal uit je iPhone? Apple ziet het wel zitten

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 9 december 2014 15:33 Anoniem
  Traditioneel nutteloos
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 1 januari 2015 16:56 MarkS90
  Heel die Appel-dingen zijn nutteloos. Wel eens gezocht naar de "sterren-app"? Dan kun je onderweg zien naar welke ster je zit te kijken aan het firmament … Wie het niet interesseert gebruikt het niet en voor wie het wel interessant is kent de sterren uit z'n hoofd.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.