Eenvoudig foto's overzetten van de pc naar je iPhone of iPad

Door: jim-martin | 09 juli 2014 13:45

How To

Het is mogelijk om foto's van je pc naar je iPhone of iPad te uploaden (of naar je iPod touch) en de eenvoudigste manier om dit te doen is met behulp van iCloud. Hier leggen we uit hoe.

iCloud wordt doorgaans gebruikt om automatisch foto's te laten synchroniseren vanaf je iPhone of iPad naar je computer, met wat Apple Photo Stream noemt. Photo Stream bevat de nieuwste 1000 foto's, maar als die foto's eenmaal in de Photo Stream map binnen My Pictures op je pc of laptop staan, worden ze niet verwijderd. Dus dat is een prima manier om automatisch foto's op je iOS apparaat te back-uppen zonder dat je het met een kabel aan je computer hoeft te koppelen.

Je kunt de Photo Stream map echter ook gebruiken in combinatie met iCloud Control Panel om foto's vanaf je pc naar je iOS apparaat te sturen. Om iCloud onder Windows te kunnen gebruiken heb je wel extra software van Apple nodig. Hier kun je lezen wat je moet doen om iCloud Control Panel te installeren en te configureren voor Windows.

Het is verwarrend dat er twee verschillende versies van iCloud Control Panel zijn. Als je Windows Vista met Service Pack 2 draait, download dan deze versie van iCloud Control Panel. Als je Windows 7 of 8 hebt, moet je de nieuwste versie van iCloud Control Panel hebben.

Wanneer het eenmaal is ingesteld, worden foto's die je met je iPhone of iPad maakt opgeslagen naar je Photo Stream en geüpload naar iCloud, en vervolgens gedownload naar je computer de eerstvolgende keer dat je hem aanzet.

Foto's uploaden van je pc naar je iPhone

Er zijn verschillende manieren om foto's op een iPhone of iPad te zetten, maar hier doen we het via iCloud Control Panel en de Uploads map binnen de Photo Stream map.

Let op: Als je alleen maar foto's van je digitale camera wilt importeren zonder een computer te hoeven gebruiken, kun je Apple's Camera Connection Kit aanschappen als je apparaat een oudere 30-pin connector heeft, of de Lightning to SD Camera Reader als het de nieuwe dock connector heeft.

(In deze handleiding gaan we ervan uit dat je iCloud Control Panel voor Windows al geïnstalleerd en geconfigureerd hebt zoals hierboven beschreven.)

Stap 1. Op je computer, open een Explorer venster en ga naar de map waarin de foto's die je wilt hebben zijn opgeslagen. Selecteer de foto's die je wilt, klik er met de rechtermuisknop op, en kies Copy.

Stap 2. Ga naar de Pictures map (My Pictures in Windows Vista). Zoek de Photo Stream map die gecreëerd wordt wanneer je het iCloud Control Panel installeert, en dubbelklik erop om de inhoud weer te geven. (Klik niet op de Photo Stream snelkoppeling in de Windows Explorer favorietenlijst, want op die manier kun je niet bij de Uploads map komen.)

Stap 3. Open de Uploads map in Photo Stream, klik met de rechtermuisknop en Paste je gekopieerde foto's naar deze map.

Stap 4. Je foto's zullen al snel in je Photo Stream op je iPhone verschijnen (binnen de Photos app). De Photo Stream is gerangschikt op datum (de datum waarop de foto's genomen zijn), dus het kan een beetje lastig zijn om ze te vinden als je al het maximale aantal foto's (1000) in je stream hebt staan. Maar het kan ook dat Windows de bestanden de datum van vandaag gegeven heeft. Dan staan de foto's achteraan in je Photo Stream.

De afbeeldingen hieronder laten links iOS 6 en rechts iOS 7 zien. In iOS 7 heeft Photo Stream de naam My Photo Stream, en staat binnen het gedeelte Albums onderaan.

Foto's die je op deze manier uploadt kunnen JPEG, TIFF, PNG en de meeste RAW cameraformaten zijn.

Een veelvoorkomende bron van verwarring is het feit dat Photo Stream geen video's ondersteunt, dus je kunt op deze manier geen video's naar je iPhone of iPad uploaden. Om video's aan je camerarol toe te voegen, moet je iTunes gebruiken en ze synchroniseren met het tabblad Photos (zorg dat je het vakje bij Include videos aanvinkt), of je kunt een app installeren waarmee je bestanden toe kunt voegen via File Sharing in iTunes.

5 Reactie(s) op: Eenvoudig foto's overzetten van de pc naar je iPhone of iPad

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 9 juli 2014 20:23 Anoniem
  Je kan ook een sd kaart kopen met wifi (eye-fi).
  Maak een foto. Laat je camera aan staan. Zoek met je ipad een netwerk.
  Je vindt nu een eye fi netwerk. Aanmelden en de foto's worden op je ipad geplaatst
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 augustus 2014 15:50 Anoniem
  Het maximaal aantal foto's is 1000, maar is er ook een maximum aan Gb?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 29 september 2014 22:41 Anoniem
  Ik heb toch een ander beeld bij "eenvoudig" overzetten van foto's.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 23 december 2014 01:12 Anoniem
  het werkt voor mij niet mijn hele photostream is weg de foto´s komen niet binnen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 april 2015 22:54 Anoniem
  Adobe Lightroom kun je ook makkelijk via je iphone foto's en videos importeren
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.