Eerst Apple-klanten ontvangen hun vervangende iPod nano

© PXimport

Eerst Apple-klanten ontvangen hun vervangende iPod nano

Geplaatst: 18 november 2011 - 15:45

Aangepast: 16 november 2022 - 10:34

Wouter Hoeffnagel

Apple riep vorige week klanten op de eerste generatie iPod nano niet langer te gebruiken en het apparaat naar Apple op te sturen voor vervanging. Het bedrijf waarschuwde dat klanten tot zes weken zouden moeten wachten op hun nieuwe apparaat. Sommige klanten blijken echter nu al een nieuwe iPod nano te hebben ontvangen.

De eerste generatie iPod nano werd bijna vijf jaar geleden uit productie genomen. Helaas voor gebruikers die hun apparaat hebben opgestuurd blijkt Apple nog een flinke voorraad van de eerste generatie iPod nano te hebben liggen. Je krijgt dus een identiek exemplaar teruggestuurd. Waarschijnlijk maakt Apple hierbij gebruik van refurbished apparaten. Desondanks melden gebruikers dat de iPod nano die zij hebben ontvangen als nieuw aanvoelt.

Refurbished apparaten zijn modellen die zijn teruggestuurd naar Apple voor reparatie. Apple stuurt klanten bij reparatie een vervangend apparaat, waardoor het bedrijf de gerepareerde modellen in voorraad houdt. In de Verenigde Staten verkoopt Apple de refurbished apparaten, waardoor er details bekend zijn over de manier waarop Apple de apparaten repareert.

Als onderdeel van het refurbishment-programma van Apple vervangt het bedrijf van alle apparaten zowel de batterij als de behuizing. Hierdoor voelt en oogt een gerepareerd apparaat als nieuw. De iPod nano die klanten als vervanging voor hun oude model ontvangen wordt geleverd met 90 dagen garantie, waardoor je de mogelijkheid krijgt te controleren of het apparaat naar behoren werkt.

© PXimport

[Strong]Een iPod nano die een klant ter vervanging heeft ontvangen (Bron: MacRumors)

Bron: MacRumors

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten