Eerste indruk 12,9-inch iPad Pro

Door: Redactie Computer!Totaal | 16 juni 2017 17:39

Hands-on

Tijdens WWDC2017 heeft Apple beide iPad Pro's een upgrade gegeven. De 12,9-inch iPad Pro was al een blikvanger door zijn afmeting, maar wat heeft Apple eraan kunnen verbeteren waardoor de enorme iPad de moeite waard blijft?

Bij het uitpakken van de iPad is het verschil tussen de oude en nieuwe 12,9-inch iPad Pro bijna onzichtbaar. De nieuwe iPad Pro is alleen iets lichter van gewicht. Dat verandert echter als je de iPad aanzet.

Scherm

Door het nieuwe scherm met een helderheid van 600 nit is de iPad Pro bijna oogverblindend mooi om naar te kijken. Het TruTone scherm laat elke kleur uit het spectrum tot zijn recht komen.

Zelfs in het volle licht staat het scherm zijn mannetje.

Snel, sneller, snelst

Tijdens het navigeren merken we dat de iPad Pro ook een stuk sneller aanvoelt dan zijn voorganger. Dit is voor een deel te danken aan de nieuwe A10X processor. Een andere factor is de ProMotion-techniek die Apple in de nieuwe iPad heeft verwerkt. De verversratio van het scherm is hiermee verdubbeld naar 120Hz.

Het scherm van de vorige generatie reageerde al pijlsnel op zowel je vinger als de Apple Pencil. Bij de nieuwe 12,9-inch iPad Pro reageert het scherm nog sneller. Dit is met name merkbaar bij het maken van schetsen met de Apple Pencil. Alleen door de slowmo-functie te gebruiken op de iPhone konden we de vertraging van het scherm in beeld brengen. Werkelijk indrukwekkend.

De eerste 12,9-inch iPad Pro was al een indrukwekkend apparaat. Door de vermindering in gewicht, verbetering van het scherm en snellere processor blijft de iPad Pro de bijna ultieme cross-over tussen de MacBook en iPad. De techniek is er al, het is echter nog aan Apple om zowel de iPad als het iOS-gebruikerssysteem dat erbij hoort net zo functioneel te maken als de MacBook en macOS.

0 Reactie(s) op: Eerste indruk 12,9-inch iPad Pro

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.