Eindelijk: De witte iPhone 4!

Door: jalmar-westerhoff | 28 april 2011 12:12

Nieuws

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn, de witte iPhone 4 is eindelijk een feit! Apple liet dat gisteren via een persbericht weten. De witte variant is vanaf vandaag in Nederland te koop. Een dikke tien maanden heeft de introductie van de witte iPhone 4 op zich laten wachten.

De witte iPhone 4 is te koop in de online Apple Store en bij bepaalde Apple-resellers. Zojuist is de Apple Store weer online gegaan en de witte iPhone 4 is opgenomen in het assortiment. Het losse 16 GB model is te koop voor 599, en de 32 GB voor 699 euro.

Via de meeste aanbieders is de witte variant inmiddels ook al te bestellen. Klik hier voor de tarieven van Hi/KPN, T-Mobile, Telfort en Vodafone.

Waarom duurde het zo lang?

Dat er problemen zijn geweest met de witte iPhone 4 is algemeen bekend. Het toestel zou met name slechte foto's maken doordat het teveel belicht zou worden. Simpelweg witte verf in plaats van zwarte bleek in de praktijk niet helemaal te werken.

Het originele plan van Apple was om de witte variant gelijktijdig naast het zwarte model aan te bieden. In een interview dat Mobilized onlangs met Steve Jobs en Phil Schiller afnam, werden de problemen nogmaals op een rijtje gezet.

Schiller: "It’s not as simple as making something white. There’s a lot more that goes into both the material science of it–how it holds up over time…but also in how it all works with the sensors. We thought we were there a year ago, or less than that, and we weren’t. By waiting, the company was able to deliver a product that will live up to expectations

Jobs: "We obviously think about this in a generic way because you have a white iPad.

Het lijkt erop dat Apple inmiddels tevreden is over de prestaties van de witte iPhone 4, goed genoeg om de verkoop ervan te starten in ieder geval. Zijn die tien maanden echt nodig geweest om het toestel te optimaliseren, of is het nu een strategische zet zodat Apple nog even kan wachten met het introduceren van de iPhone 5? Wat denk jij? Ga jij de witte iPhone 4 nog halen?

Lees hier het persbericht van Apple.

0 Reactie(s) op: Eindelijk: De witte iPhone 4!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.