En dit is de iPad Pro 9,7 inch

Door: Martin Gijzemijter | 21 maart 2016 16:49

Apple

Lange tijd werd gedacht dat tijdens het lente-event eindelijk de iPad Air 3 aangekondigd zou worden, maar enkele weken geleden werd duidelijk dat dit een kleinere versie van de iPad Pro zou worden. En vanavond kondigde Apple hem dan ook daadwerkelijk aan: de iPad Pro 9,7 inch.

De release van de iPad Pro 9,7 inchis in veel opzichten te vergelijken met de release van de iPhone SE, namelijk: het is een kleinere versie van het meest krachtige apparaat dat Apple heeft. Het ontwerp van de 9,7 inch iPad (een stuk kleiner dan de Pro, die een display van 12,9-inch heeft) is nagenoeg identiek aan dat van de iPad Air 2.

Het enige daadwerkelijke verschil dat je aan de buitenkant kunt zien, is dat deze kleinere iPad Pro net als de grote versie een Smart Connector heeft, hetgeen betekent dat je er een toetsenbord op kunt aansluiten, zonder dat je deze via Bluetooth hoeft te koppelen en zonder dat je deze van eigen energiebron hoeft te voorzien. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je nu allerlei andere kabels moet kopen, want naast de Smart Connector bevat de iPad ook gewoon nog een Lightning-connector.

Vier luidsprekers

De iPad Air 2 mag dan alweer twee jaar geleden zijn uitgebracht, dat betekent niet dat de iPad Pro 9,7 inch daardoor dunner en lichter is. In tegendeel, de tablet is iets dikker en zwaarder, en dat heeft uiteraard alles te maken met de technologie onder de motorkap. Ten eerste, en dat vinden wij een reden om te juichen, bevat de iPad Pro 9,7 inch net als z'n grote broer vier luidsprekers, hetgeen de audio-ervaring, of je nu muziek luistert, een gesprek voert via FaceTime of aan het gamen bent, aanzienlijk verbetert.

Processor

Net als de iPad Pro, bevat dit kleinere model de A9X-processor 4 GB RAM, hetgeen maar liefst twee keer zoveel is als het interne geheugen van de iPad Air 2. De superkrachtige processor maakt de tablet natuurlijk wel een powerbeest, maar eerlijk gezegd heb je daar alleen echt iets aan als je besluit om superzware games of hele zware gafische applicaties te draaien (waar de iPad Pro oorspronkelijk voor ontworpen was). Want iedereen die een iPad Air 2 heeft, zal beamen dat de tablet er in de afgelopen twee jaar niet bepaald langzamer op is geworden.

Batterij

Omdat de omvang van de iPad Pro 9,7 inch een stuk kleiner is dan die van z'n grote boer, past er natuurlijk ook een aanzienlijke batterij in. Een probleem is dat echter niet, want er hoeft ook veel minder scherm aangestuurd te worden, hetgeen betekent dat deze iPad, net als álle andere iPads tot nu toe, en levensduur heeft van gemiddeld 10 uur, en dat vinden we eigenlijk nog steeds prima.

Display en pen

Waar we gehoopt hadden op een 4K-display, zijn we een beetje afgetroggeld met een display dat 'aanzienlijk helderder is dan de voorgaande display's. Nieuw aan dit display is TrueTone-technologie, hetgeen wonderen zou moeten betekenen voor de natuurlijke weergave van kleuren. Het display bevat verder dezelfde technologie als het display van de grote iPad Pro, oftewel, de Apple Pencil wordt ondersteund, iets waar mensen die graag tekenen op hun iPad erg blij mee zullen zijn.

Camera

Dan tot slot, het onderdeel van de iPad dat we nooit echt hebben begrepen: de camera. Dat gezegd hebbende, als je dan tóch een camera inbouwt, kan het maar beter een goede zijn, en dat heeft Apple ook begrepen. De iPad Pro 9,7 inch bevat een 12-megapixelcamera, hetgeen betekent dat deze camera dus beter is dan die van de oorspronkelijke iPad Pro. De camera zal, net als de camera van de iPhone 6s, het vastleggen van video in 4K ondersteunen. Aan de voorkant bevat de iPad een 5 MP FaceTime-camera mét LED flash.

Prijs

De iPad Pro vonden we ontzettend gaaf, maar het ding is voor de gewone consument bijna niet te betalen. Hoe zit dat met deze kleinere versie? Best goed! De instapprijs van de iPad Pro 9,7 inch is 599 dollar voor het model met 32 GB opslag. Net als de iPad Pro is deze kleinere iPad Pro eveneens verkrijgbaar in een 128 GB versie en in de kleuren spacegrijs, zilver en goud.

0 Reactie(s) op: En dit is de iPad Pro 9,7 inch

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.