Facebook biedt gratis telefoongesprekken aan in Facebook Messenger-app

© PXimport

Facebook biedt gratis telefoongesprekken aan in Facebook Messenger-app

Geplaatst: 17 januari 2013 - 15:46

Aangepast: 16 november 2022 - 10:08

Wouter Hoeffnagel

Facebook geeft de Facebook Messenger een flinke update. Gebruikers kunnen voortaan via de chatapp van het sociale netwerk ook telefoongesprekken voeren met Facebook-vrienden.

The Verge meldt dat de eerste gebruikers de nieuwe feature inmiddels kunnen gebruiken. Facebook Messenger-gebruikers hoeven geen nieuwe software te downloaden om de nieuwe feature te gebruiken. De update wordt in stappen uitgerold en is op het moment alleen beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten. Het is niet bekend wanneer ook Nederlandse Facebook-gebruikers via Facebook Messenger kunnen bellen.

Dataverbruik

De telefoongesprekken verbruiken dus geen belminuten aangezien alle data via het 3G- of WiFi-netwerk worden verzonden. Het ligt hierdoor echter wel voor de hand dat het voeren telefoongesprekken via Facebook Messenger relatief veel data verbruikt, iets wat vooral een probleem is als je met een 3G-netwerk verbonden bent.

De nieuwe feature is voor Amerikaanse gebruikers te vinden door in Facebook Messenger een gesprek met een Facebook-contact te openen. De feature zit verstopt in het overzicht van alle informatie over een contactpersoon, dat je kan openen door op het ‘i’-icoontje te klikken. Door op de knop ‘Free Call’ te klikken wordt een telefoongesprek opgezet.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten