Facebook schaakt Nederlandse ontwikkelaars

© CIDimport

Facebook schaakt Nederlandse ontwikkelaars

Geplaatst: 10 juni 2011 - 07:46

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie ID.nl

Facebook neemt het ontwikkelteam van de Nederlandse startup Sofa over. De betrokken werknemers zullen verhuizen van Amsterdam naar Palo Alto, maar nog onbekend is om hoeveel mensen het precies gaat.

Facebook heeft al jaren de strategie dat het bedrijven overneemt voor het binnenhalen van getalenteerde softwareontwikkelaars en niet voor producten. De producten van Sofa zullen worden voortgezet buiten het bedrijf. Twee producten voor webshops, Checkout en Enstore, gaan over naar een partnerbedrijf, Acclivity. Daarmee heeft Sofa sinds enige tijd een joint-venture onder de naam Werck.

Kopers gezocht voor producten

Het Amerikaanse Acclivity was al verantwoordelijk voor de ondersteuning en verkoop van de twee producten, die geschreven zijn voor het Apple-platform. Voor twee andere softwareproducten, eveneens voor de Mac geschreven, wordt nog gezocht naar kopers.

Het is nog onduidelijk hoeveel mensen precies overgaan naar Facebook. Inmiddels is wel duidelijk dat niet iedereen naar de Verenigde Staten zal verhuizen. Facebook heeft laten weten dat de Nederlanders zullen meewerken aan “een breed scala producten” en niet specifiek aan producten op het Mac-platform.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten