FaceTime op Android of Windows werkt als volgt

Door: dirk-schoofs | 01 mei 2022 15:14

Facetime is een vast onderdeel van iOS en macOS
How To

Ben je op zoek naar een alternatief voor Zoom of Microsoft Teams? Apple heeft het voor de gebruikers van een Android-telefoon of een Windows-computer mogelijk gemaakt om deel te nemen aan FaceTime-videogesprekken. Zo werkt FaceTime op Android.

Link maken

Toen Steve Jobs in 2010 FaceTime introduceerde, beloofde hij er een open industriestandaard van te maken. Niet dus … FaceTime bleef meer dan tien jaar de favoriete, maar exclusieve manier van videobellen voor de Apple-fan. Maar sinds iOS 15, iPadOS 15 en het recente besturingssysteem voor de Apple-computer Monterey kun je ook FaceTime-gesprekken voeren met andere deelnemers op Windows en Android.

Dat betekent niet dat de app FaceTime ook voor hen beschikbaar is. Wel kunnen zij deelnemen aan een gesprek dat gestart werd vanaf een van de genoemde Apple-toestellen. Daarvoor open je op bijvoorbeeld de iPhone de app FaceTime. In plaats van de groene knop Nieuwe FaceTime te gebruiken, tik je op de knop Maak link aan.

Het Apple-toestel maakt een link voor de FaceTime-uitnodiging.

Link delen

In het volgende scherm geef je de FaceTime-link een naam en je klik op OK. Op die manier kun je verschillende links aanmaken voor mensen die je wilt uitnodigen, maar die niet over FaceTime beschikken.

Als je achter de naam van die link op het groene I-pictogram tikt, kun je deze link delen via e-mail, messenger, Facebook of op een andere manier. Je kunt de link ook gewoon kopiëren en plakken waar je wilt.

Deelnemen

Om deel te nemen aan het videogesprek geef je in de browser je naam in.

Op dit moment is het gesprek nog niet begonnen. Tik op de infoknop, want de link moet actief blijven voor het gesprek. Je kunt de link ook toevoegen aan een agenda-afspraak, zodat je de FaceTime-oproep kunt plannen voor bijvoorbeeld iemands verjaardag.

Degene die de link ontvangt, moet de koppeling gewoon openen in zijn internetbrowser. Daarna voert hij zijn naam in om deel te nemen aan het gesprek en klikt op de groene knop Ga door. De eigenaar van de Android-telefoon of Windows-pc heeft dus geen Apple ID nodig.

Langs de kant van de iPhone blijft de FaceTime-link hangen tot je hem weghaalt. Om hem te verwijderen, gebruik je weer de infoknop naast de naam van de link, klik je op de rode knop Verwijder link en bevestig je je keuze.

0 Reactie(s) op: FaceTime op Android of Windows werkt als volgt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.