Al het Apple nieuws van vanavond [Live]

Door: matthijs-van-den-broek | 22 oktober 2013 19:44

Nieuws

Apple komt met heel veel nieuws vanavond, naast het te verwachten iPad 5 en iPad Mini geweld waren er nog veel meer aankondigingen. We houden hier het belangrijkste nieuws bij.

Mac Pro prijs: 2999 dollar

De Mac Pro, de desktop Mac die vooral in trek is bij fotografen en video-editors, komt de komende maande beschikbaar. De prijs voor deze toch energiezuinige krachtpatser komt op 2999 dollar.

Apple stelt OS X Mavericks gratis beschikbaar

Het besturingssysteem Mac OS X 10.9 Mavericks is nu verkrijgbaar. Voor niets. Apple biedt het niet alleen voor gebruikers van de huidige versie, maar vanaf Snow Leopard.

iWorks bestanden overal

Alle bestanden uit iWorks zijn nu op alle Apple-apparaten goed te bekijken. Alle bestanden zijn gelijk. Het maakt niet uit op welk platform ze worden geopend.

Fotoboeken bouwen met iPhoto

Apple heeft een update uitgebracht voor iPhoto op iPad; je kunt nu vanuit iPhoto je foto's samenstellen zoals je het in een boek zou willen hebben, het dan uploaden naar Apple en vervolgens krijg je een fotoboek thuisgestuurd. Er werd tijdens de presentatie niets gezegd over levertijden, prijzen en waar en wanneer dit beschikbaar komt.

Collaboration voor iWork

Apple maakt het mogelijk om samen te werken aan documenten die je hebt opgeslagen in iWork voor iCloud. Daar werd nogal wat tijd voor uitgetrokken tijdens de presentatie, feit is wel dat dit niet heel erg vernieuwend is.

iWork voor iCloud gratis

Voor veel van de productiviteitsapps (denk aan Keynote) moest je in het verleden betalen. Keynote kostte zelfs 15 dollar op de iPad. Alle iWorks-apps worden gratis bij de aankoop van een Mac of iOS-apparaat. Ze zijn ook als losse download verkrijgbaar, vanaf vandaag.

170 miljoen iPads verkocht, 475.000 apps beschikbaar

Apple heeft in totaal 170 miljoen iPads verkocht sinds 2010. In de presentatie vertelde CEO Tim Cook, dat iPads tot wel 4x meer gebruikt worden dan andere tablets. In totaal zijn er 475.000 apps beschikbaar die speciaal voor iPad zijn gemaakt.

Apple lanceert nieuwe iPad: iPad Air

Apple verrast met een nieuwe merknaam: de iPad 5 gaat vanaf nu door het leven als de iPad Air. Het gewicht gaat van 635 gram naar 453 gram. Het apparaat is aan alle kanten sneller. "This is a screaming fast iPad," zei marketingdirecteur Phil Schiller. Het apparaat is vanaf 499 dollar beschikbaar, de iPad 2 blijft beschikbaar voor 399 dollar.

Het scherm is nog steeds het 9,7 inch retinascherm. De bezel, de rand rondom het scherm, is 43 procent dunner geworden. Daardoor is de tablet zelf ook compacter geworden. De iPad Air is ook dunner geworden: de tablet is nu 7,5 mm in plaats van 9,4 mm. Dat scheelt 20 procent.

iPad Mini

De iPad mini krijgt een Retina scherm. De nieuwe iPad Mini krijgt ook een snellere processor. De resolutie wordt 2048 x 1536 pixels in plaats van 1024 x 768 pixels. Ook de nieuwe iPad Mini krijgt een nieuwe A7-chip en beschikt over snellere wifi. De prijs van de huidige iPad Mini gaat omlaag naar 299 dollar, net als de iPad 2 blijft deze dus in de verkoop.

De iPad Mini zal in de kleuren wit, donkergrijs en zwart uitkomen. De Mini kost 399 dollar voor het 16 GB-model met wifi. Deze tablet komt later in november uit. Een exacte datum wordt niet genoemd. Zie ook:

1 Reactie(s) op: Al het Apple nieuws van vanavond [Live]

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 22 oktober 2013 20:16 Anoniem
    En wanneer komt het nieuw nu?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.