Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Foursquare blokkeert 'stalker-app'

Door: Wouter Hoeffnagel | 31 maart 2012 16:11

None
Apple

Met behulp van de app 'Girls Around Me' was het tot voor kort mogelijk de locatie en gegevens van vrouwen in jouw directe omgeving te bekijken. De app, die ook wel de 'stalker-app' wordt genoemd, maakte hiervoor gebruik van gegevens van zowel Foursquare als Facebook. Foursquare heeft de toegang van de app tot zijn publieke API echter stopgezet, waarmee de app onbruikbaar is geworden.

Cult of Mac schreef gisteren over de app, die check-ins op Foursquare gebruikt om de locatie van vrouwen op een kaart weer te geven. Deze check-ins worden door Girls Around Me gekoppeld aan een Facebook-account. Op de kaart zie je dan ook niet de naam van een vrouw, maar een foto.

Persoonlijke informatie

Girls Around Me, dat is ontwikkelt door de Russische app-ontwikkelaar 'SMS Services O.o.o.', verzamelt echter meer informatie. Door op een foto te klikken verschijnt het Facebook-profiel van de vrouw in kwestie, waar alle informatie die openbaar is gemaakt zichtbaar is. Daarnaast is het mogelijk vanuit de app door het fotoalbum van vrouwen te bladeren.

Opvallend genoeg maakt de app waarschijnlijk geen inbreuk op de privacy van de vrouwen die in de app worden getoond. De app verzamelt namelijk alleen informatie die door mensen zelf op het internet beschikbaar is gesteld. Desondanks krijgt de app veel kritiek, waarbij de app wordt omschreven als gevaarlijk en eng.

Foursquare grijpt in

Foursquare heeft inmiddels besloten niet mee te willen werken aan de app. Het bedrijf laat in een reactie aan Cult of Mac weten de toegang van Girls Around Me tot de publieke Foursquare-API stop te hebben gezet. De app heeft hierdoor geen toegang meer tot check-ins van Foursquare-gebruikers.

Aangezien Girls Around Me deze check-ins gebruikte om de locatie van vrouwen te achterhalen, betekent dit dat de app hierdoor niet langer bruikbaar is. De app heeft weliswaar nog toegang tot de API van Facebook, maar kan de Facebook-profielen niet langer koppelen aan locaties.

Facebook

Facebook heeft bekend gemaakt de app te onderzoeken. Het is dus mogelijk dat Facebook ook besluit de toegang van de app tot zijn API te blokkeren, waardoor de app ook geen toegang meer heeft tot de Facebook-profielen. Daarnaast heeft Girls Around Me maakt Girls Around Me gebruik van een publieke API van Google, waarmee het de kaarten van Google Maps weergeeft.

0 Reacties op: Foursquare blokkeert 'stalker-app'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.