Foxconn blijkt Chinese arbeidswet nog steeds te overtreden

Door: wouter-hoeffnagel | 19 mei 2013 13:16

Apple

Foxconn, het bedrijf dat voor Apple allerlei producten in elkaar zet, overtreedt nog steeds de Chinese arbeidswet. Het bedrijf heeft grote stappen in de juiste richting gezet, maar heeft nog niet alle problemen met de arbeidsomstandigheden verholpen. Zo maken werknemers nog steeds te lange werkdagen.

Dit stelt de Fair Labor Association (FLA), dat de verbeteringen die Foxconn heeft doorgevoerd onderzocht. De FLA is de organisatie die in 2012 door Apple is gevraagd een onafhankelijk onderzoek uit te voeren naar de arbeidsomstandigheden bij Foxconn. Allerlei problemen kwamen in dit onderzoek aan het licht. Zo moesten werknemers te veel uren draaien, was overwerken verplicht en bleek de veiligheid in de fabrieken niet op orde.

Op de goede weg

Foxconn beloofde beterschap en zei toe de problemen te verhelpen. De FLA heeft Foxconn hiervoor juli 2013 als deadline opgegeven. De organisatie die opkomt voor de rechten van arbeiders bekijkt in het nieuwe rapport alvast of Foxconn deze deadline gaat halen. Foxconn blijkt op de goede weg te zijn, al zijn nog niet alle problemen verholpen.

Maar liefst 98,3 procent van alle problemen blijken inmiddels te zijn verholpen. Werknemers moeten echter nog steeds aanzienlijk te veel uren per week werken. Personeel van Foxconn werkt gemiddeld 60 uur per week. Het aantal arbeidsuren kan in drukke periodes, zoals vlak voor de lancering van een nieuwe iPhone of iPad, zelfs oplopen tot 70 uur per week. Apple wil dat Foxconn de werkweek van werknemers beperkt tot maximaal 40 uur.

0 Reactie(s) op: Foxconn blijkt Chinese arbeidswet nog steeds te overtreden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.