Foxconn heeft 430.000 stagiairs aan het werk

Door: wouter-hoeffnagel | 16 februari 2012 19:20

Nieuws

Foxconn, leverancier van onder andere de iPhone en iPad, heeft maar liefst 430.000 stagiairs aan het werk in zijn fabrieken. Dit betekent dat ongeveer een derde van alle werknemers van het bedrijf een stagiair is.

Dit meldt Motherboard op basis van Ross Perlin, schrijver van het boek Intern Nation, en 'Students and Scholars Against Corporate Misbehavior' (SACOM). De jongeren die stage lopen bij Foxconn krijgen gratis huisvesting en eten. Daarnaast krijgen zij een stagevergoeding, dat op ongeveer de helft van het salaris van een 'normale' Foxconn-medewerker ligt.

Scholen en universiteiten zouden deelnemen aan het programma om studenten 'ervaring op te laten doen op de werkvloer'. Foxconn zelf houdt het aantal stagiairs dat het bedrijf in dienst heeft overigens op 180.000. SACOM stelt dat de werkelijke cijfers echter aanzienlijk hoger liggen. Tijdens de drukste periodes van het jaar zouden in totaal 430.000 jongeren stage lopen bij Foxconn.

SACOM heeft onderzoek gedaan naar de omstandigheden bij Foxconn naar aanleiding van de dood van de Chinese student Liu Jang. Jang ging in juni 2010 aan de slag bij Foxconn om te voldoen aan zijn verplichte zomerstage.

Op 18 juli 2010 besloot de student echter zelfmoord te plegen door van het dak van een appartementengebouw te springen. Jang was hiermee de zeventiende medewerker van Foxconn die in 2010 zelfmoord probeerde te plegen.

0 Reactie(s) op: Foxconn heeft 430.000 stagiairs aan het werk

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.