Foxconn troeft opdrachtgever Apple af met iPhone-horloge

© PXimport

Foxconn troeft opdrachtgever Apple af met iPhone-horloge

Geplaatst: 28 juni 2013 - 05:35

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Elmar Rekers

Foxconn, de fabrikant die voor Apple de iPhones en iPads produceert, heeft een eigen smartwatch onthuld. Een interessante ontwikkeling, aangezien de kans groot is dat Apple straks bij datzelfde Foxconn aanklopt om de iWatch in productie te nemen.

Hoewel Apple de iWatch nog altijd niet heeft aangekondigd, gaan er al maanden sterke geruchten dat het slimme horloge in 2014 op de markt zal komen. Door zelf ook een smartwatch voor de iPhone te lanceren, zal Foxconn dus de concurrentie aangaan met de langverwachte iWatch van Apple.

Nike+ FuelBand

Het horloge werd deze week door Hon Hai (moederbedrijf van Foxconn) onthuld tijdens een aandeelhoudersvergadering. Het apparaat lijkt qua uiterlijk sterk op de Nike+ FuelBand en stelt de drager onder meer in staat om diens hartslag te meten en notificaties van de iPhone te ontvangen. Ook zit er een vingerafdruklezer op om de gebruiker te kunnen identificeren.

De introductie van de smartwatch volgt op Foxconn's uitgesproken wens om onder eigen vlag gadgets te gaan ontwikkelen. Een naam voor het iPhone-horloge wordt er nog niet gegeven, evenmin als een lanceerdatum en prijs.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten