Gamepad van Apple voor iOS-apparaten op komst

© PXimport

Gamepad van Apple voor iOS-apparaten op komst

Geplaatst: 31 maart 2013 - 08:10

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Redactie ID.nl

Apple werkt aan een gamepad die special is ontwikkeld voor iOS-apparaten. De gamepad wordt naar verwachting in april officieel aangekondigd.

Dit schrijft Pocketgamer op basis van anonieme ontwikkelaars. De ontwikkelaars zijn door Apple tijdens de Game Developer Conference in San Francisco ingelicht over de plannen voor een gamepad. Dit biedt de gameontwikkelaars de mogelijkheid nu alvast ondersteuning voor de gamepad in te bouwen in hun apps, zodat de gamepad bij de lancering door een grote hoeveelheid games wordt ondersteund.

Veel onduidelijkheid

Veel informatie over de gamepad is op dit moment nog niet beschikbaar. Zo is het onduidelijk wanneer de gamepad in de winkels zal liggen. Daarnaast heeft geen van de bronnen van Pocketgamer het apparaat daadwerkelijk in handen gehad. Het is dan ook onduidelijk hoe de behuizing van de gamepad er uitziet.

Apple-expert Jim Dalrymple van The Loop Insights ontkent op zijn blog het gerucht en stelt dat Apple juist niet aan een gamepad werkt. Dalrymple, die het met Apple-geruchten in het verleden vaak aan het juiste eind bleek te hebben, wil niet zeggen waar hij deze uitspraak op baseert.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten