Geef je oude iPhone aan je kinderen

Door: patrick-rijnders | 30 juni 2016 07:20

How To

Het is eigenlijk zonde om die oude iPhone weg te doen als je een nieuwe koopt. Als je er gewoon even een paar aanpassingen aan maakt, dan kun je hem ook aan je kinderen geven. Je maakt hen er blij mee en hebt gelijk geen omkijken meer naar ze...

We weten precies hoe het werkt. Apple heeft weer eens een nieuwe versie van de iPhone uitgebracht, en tja, dan kun je natuurlijk niet meer verder met die oude iPhone die je alweer een heel jaar hebt gebruikt. Even een abonnementje zoeken waar je die nieuwe iPhone bij krijgt en je kunt weer een jaar vooruit. Maar wat doe je dan met die oude iPhone? Voor jou is het misschien eenoud kreng, maar voor je kinderen zou het fantastisch zijn om met jouw afdankertje aan de slag te mogen. Lees ook: Een tweede leven voor je oude iPhone.

Er zijn dan wel wat dingen waar je even rekening mee moet houden voordat je die iPhone doorgeeft aan de volgende generatie. Per slot van rekening zit je er niet op te wachten dat ze er opeens mee gaan lopen bellen en al je MB's gaan verbruiken. Is ook helemaal niet nodig. Met een paar eenvoudige stappen zorg je ervoor dat jouw kinderen een te gek multimedia apparaat krijgen, waar jij verder helemaal geen omkijken meer naar hebt.

Maak een eigen Apple ID

Het is niet handig om op je oude iPhone je eigen Apple ID open te laten staan. Als je dit namelijk niet goed genoeg hebt beveiligd, dan kunnen je kinderen helemaal los gaan in de App Store, waarbij jij met de rekening blijft zitten. Maak daarom gewoon even een ID aan voor je kinderen, wat ze waarschijnlijk ook nog eens helemaal stoer vinden. Ook handig als je Find Your iPhone wilt gebruiken, zodat je ook direct weet waar je kinderen zich bevinden.

Beveilig je iPhone met een pincode

Eigenlijk is dit natuurlijk iets dat je allang hebt gedaan, maar voor de zekerheid: zorg ervoor dat de iPhone van je kinderen beveiligd is met een pincode. Het punt is namelijk dat je kinderen gegarandeerd die iPhone een keer gaan verliezen, hoe zorgvuldig ze hier ook mee omgaan. Je wilt dan niet dat een vreemde (of erger nog, een bekende) in de iPhone van je kind gaat lopen rondsnuffelen. Als je de code aanmaakt, laat je kind dan een code kiezen die hij of zij goed kan onthouden, en schrijf hem zelf ook ergens op.

Zorg voor een goede pincode die je kind makkelijk kan onthouden.

Zoek een kindvriendelijk mobiel abonnement

Je kunt er natuurlijk voor kiezen dat je kinderen je oude iPhone alleen mogen gebruiken om mee te appen, gamen, filmpjes kijken en muziek luisteren. Het is alleen ook wel handig om je kinderen telefonisch te kunnen bereiken als ze een keer op stap zijn gegaan en ze niet op tijd voor het eten thuis zijn gekomen. Zo ongeveer elke provider heeft wel een kindvriendelijk abonnement waarmee je kinderen jou wel kunnen bereiken, maar niet helemaal los kunnen gaan met het opmaken van belminuten en dergelijke. Het geeft een veilig gevoel en hoeft zodoende helemaal niet veel geld te kosten.

Stel Family Sharing in

Als je wilt dat je kind ook gebruik kan maken van jouw apps en muziek, dan is het handig om een Family Sharing-account aan te maken. Iedereen in je familie die hierbij is aangesloten kan dan namelijk van alle aankopen genieten, zonder dat er dingen overgezet hoeven te worden. Op deze manier heb je ook wat meer controle over wat je kinderen allemaal uitspoken op hun iPhone. Voor meer informatie over Family Sharing verwijzen we je graag naar dit artikel.

Zoek leuke spelletjes voor je kinderen

De App Store staat helemaal vol met apps. Daar zit natuurlijk ook een enorm aantal spelletjes bij. Je kinderen zullen zich als in een snoepwinkel wanen, maar pas op. Veel van de games die je in de App Store terugvindt zijn freemium-spellen. Dit houdt dat je ze gratis kunt spelen, maar dat je er pas echt van kunt genieten als je extra betalingen doet.

Spelletjes als Angry Birds Action zijn ook leuk voor papa of mama.

Aangezien je de optie om in app aankopen te doen waarschijnlijk uit hebt gezet op de iPhone van je kind (zo niet, meteen doen!), leidt dit alleen maar tot frustratie en discussies. Neem daarom gewoon even de tijd om met je kind te kijken welke echt leuke spelletjes er te vinden zijn. Via Family Sharing zou je zelfs wat spelletjes kunnen kopen waar geen in app aankopen bij mogelijk zijn. Er zijn er genoeg te vinden in de App Store, ook in de afdeling met educatieve programma's.

Welk kind wil er nou niet zo'n panda-hoesje?

Koop een kek hoesje

Ze doen het heus niet expres, maar de kans is groot dat je kinderen hun iPhone wel een paar keer gaan laten stuiteren. Dan is het toch het handigst als er een stevig hoesje om die iPhone zit, zodat je niet bang hoeft te zijn dat deze een keer verkeerd terecht komt en kapot gaat. Er zijn genoeg mooie hoesjes te vinden, waar flink wat stoere modellen tussen zitten die de jeugd ongetwijfeld helemaal te gek vindt.

Even surfen op Internet en je komt ongetwijfeld een winkel tegen waar deze hoesjes ook nog eens tegen een leuk prijsje te vinden zijn. En als je dan toch bezig bent, koop er dan een screen protector bij zodat krassen ook geen kans hebben.

3 Reactie(s) op: Geef je oude iPhone aan je kinderen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 30 juni 2016 19:46 MarkS90
  Leer je kinderen eerst maar eens schrijven en lezen in plaats van op zo'n stom ding te gaan tikken.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 1 juli 2016 10:54 Anoniem
  Hf
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 juli 2016 20:44 Anoniem
  Helemaal mee eens MarkS90 en BUITEN spelen, veel buiten spelen. De waanzin ten top, kinderen een iPhone geven, zodra andere kinderen dat zien, willen ze er allemaal 1, zo werkt dat tegenwoordig. Van buiten zie je niet dat het een gebruikte is. Ik zeg verkopen op Marktplaats en geef de kleine een fietsje of zoiets van dat geld.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.