Geen vingerafdrukscanner in iPad 5

Door: matthijs-van-den-broek | 21 oktober 2013 07:50

Nieuws

De nieuwe iPads, die waarschijnlijk morgen door Apple worden aangekondigd, zullen niet worden voorzien van de vingerafdrukscanner die wel op de iPhone 5S zit.

Ming-Chi Kuo, analist bij KGI Securities heeft dit gezegd tegenover Macrumors. Min-Chi Kuo zit wel vaker goed met zijn voorspellingen, hij is een te vertrouwen bron en deed in het verleden vaak de juiste voorspellingen over nog niet bestaande Apple-producten.

De componenten die nodig zijn voor de vingerafdrukscanner zouden op dit moment erg nodig zijn om aan de vraag naar de iPhone 5S te kunnen voldoen, stelt Kuo.

Ook een "Gouden iPad" zou volgens Kuo zeker nog even op zich moeten laten wachten. Daarvoor gebruikt hij hetzelfde argument als voor de vingerafdrukscanner: alle focus ligt volgens de analist op het voldoen aan de vraag voor de iPhone 5S.

Wat al bekend is over de iPad 5

Volgens Kuo, en volgens heel wat andere bronnen en Apple-sites die korte lijntjes hebben met het hoofdkantoor van Apple in Cupertino, wordt de nieuwe iPad ongeveer 20 procent dunner en lichter en krijgt de iPad Mini een retina-scherm. Beide iPad-modellen zouden verder over een 8 megapixel-camera aan de achterkant beschikken.

Apple zal de iPad 5 voorzien van een 64-bit-computerchip. Dat verwacht althans analist Chris Whitmore van Deutsche Bank. Apple voorzag ook de iPhone 5S al van een dergelijke processor. De introductie van de iPhone 5S betekende vorige maand ook de lancering van Apple's nieuwe A7-processor. Het betreft hier een chip volgens de zogenoemde 64-bit architectuur, waarmee de iPhone 5S de eerste smartphone is die zo'n cpu zal voeren. Verwacht wordt dus dat ook de nieuwe iPad 5 over de A7-chip zal gaan beschikken.

Macbook Pro

Daarnaast meldt Kuo dat de nieuwe Macbook Pro met retina-scherm een Haswell-chip krijgt waardoor de batterijduur sterk zou worden verbeterd. Ook zou de Facetime-camera een upgrade krijgen in kwaliteit naar 1080p-kwaliteit.

0 Reactie(s) op: Geen vingerafdrukscanner in iPad 5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.