Gehackt Dev Center Apple weer volledig online

© PXimport

Gehackt Dev Center Apple weer volledig online

Geplaatst: 12 augustus 2013 - 04:59

Aangepast: 14 december 2022 - 15:52

Redactie ID.nl

De gehackte Apple site voor ontwikkelaars is na drie weken eindelijk weer volledig online. Ontwikkelaars krijgen een maand gratis lidmaatschap als compensatie.

Apple’s geplaagde sites waar ontwikkelaars voor iOS en Mac OS X terecht kunnen zijn eindelijk allemaal online, drie weken na een hack, een week offline tijd, en een nog langere herstelperiode.

Op de statuspagina blijkt dat alle 15 verschillende sites weer compleet online zijn. Bovendien heeft Apple aan alle developers een e-mail gestuurd met wederom excuses en een compensatie van één maand gratis lidmaatschap, meldt Ars Technica. Het lidmaatschap kost 99 dollar per jaar.

"Onderhoud" na hack

Drie weken geleden gingen alle 15 sites van het Dev Center plotseling offline. Aanvankelijk stelde het bedrijf dat dit was "voor onderhoud", wat vervolgens langer duurde "dan was verwacht". Enkele dagen later kwam de ware toedracht naar buiten, een hacker was binnengedrongen. Hij claimt een ethische whitehat hacker te zijn die zwakheden wilde aantonen en deze zou hij netjes aan Apple hebben gemeld.

De sites waren ruim een week offline en daarna duurde het dus nog eens twee weken waarin stapsgewijs de verschillende systemen en databases opnieuw werden opgebouwd en online gebracht.

Alle 15 developersites zijn weer online, meldt Apple op de statuspagina:

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten