Gehackt Dev Center na 2,5 week nog niet op orde

Door: jasper-bakker | 07 augustus 2013 08:59

Nieuws

Apple heeft zijn developerssite nog steeds niet op orde. De oplossing moet deze week komen, nadat de site 2,5 week geleden werd gehackt en door Apple offline gehaald.

De diverse diensten die Apple online biedt aan developers van software voor zijn platformen zijn nog niet allemaal hersteld. Bèta's van iOS en Mac OS X zijn inmiddels weer toegankelijk, net zoals pre-release documentatie, certificaten, iTunes Connect en de Bug Reporter. Dinsdagnamiddag waren het Member Center, de mogelijkheid voor inschrijvingen en verlengingen van developer-abonnementen, en de technische support nog altijd offline.

Offline gehaald na hack

Dit restant van de offline gehaalde delen van Apple's Dev Center moeten volgens plan deze week weer op orde komen. Dit laat het bedrijf weten aan ICT-nieuwssite Ars Technica. Enkele van de voor deze week beloofde diensten zijn op dit moment weer toegankelijk, zoals de automatische configuratie voor Xcode en de toegang tot licentie-overeenkomsten.

Enkele developersdiensten van Apple zijn nog altijd offline:

Via: Apple's developersdashboard.

Een hacker is op 18 juli binnengekomen op de developersite van Apple, en heeft dat netjes aangemeld bij het bedrijf. Die heeft de hele omgeving offline gehaald. Aanvankelijk stelde het bedrijf dat dit was "voor onderhoud", wat vervolgens langer duurde "dan was verwacht". Enkele dagen later is de ware toedracht naar buiten gekomen. Apple is nu al weken bezig met de stapsgewijze wederopbouw van het hele Dev Center.

Apple stelt developers gerust dat lidmaatschappen die rond deze tijd zouden verlopen automatisch zijn verlengd, nu developers niet zelf een verlenging kunnen afsluiten:

Via: Apple's onderhoudsmelding.

0 Reactie(s) op: Gehackt Dev Center na 2,5 week nog niet op orde

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.