Zo wijzig je de toetsenbordtik en andere geluiden op je iPhone en iPad

Door: Ronald Smit | 04 november 2018 06:50

Pas de geluiden van iOS aan
How To

Standaard beschikt iOS over een aantal vooraf ingestelde geluiden die behoren bij bepalde gebeurtenissen. Ook is gedacht aan een toetsenbord'tik'. Aanpassen naar wens is mogelijk.

Geluidjes die een besturingssysteem maakt. De een is er gek óp, de ander wordt er gek ván. Bevallen de standaard systeemgeluiden in iOS je niet, of word je wat kriegel van de 'toetsenbordtikjes', dan kan je alles naar wens aanpassen. Laten we eens beginnen met die toetsenbordtikjes. Enerzijds is het een handige optie om te achterhalen of je een toets echt hebt aangeraakt, anderzijds is het getik irritant voor mensen om je heen. En mogelijk ook voor jezelf. Om de toetsenbordtik in iOS uit te zetten start je eerst de app Instellingen. Tik hierin op Geluiden. Je ziet nu een paneel met allerlei opties betreffende geluid. Zet de schakelaar achter Toetsenbordklik op uit en je tikt voortaan in stilte. Tegelijkertijd zie je helemaal bovenaan dit paneel een volumeregelaar. Met name met de optie daar direct onder (Wijzig met knoppen) is het even opletten. Zou je deze namelijk inschakelen, dan kun je het volume van beltonen en meldingen met de hardware-volumeknoppen van je i-apparaat regelen. Klinkt aardig, maar als je het volume eens een keer omlaag hebt geschroefd en je vergeet dat, is de kans groot dat je vanaf dat moment elk gesprek of melding mist. Beter is het dus om deze schakelaar uit te zetten (voor zover dat niet al het geval was) en een flink hoog - in ieder geval duidelijk hoorbaar - volume in te stellen.

Op het paneel Geluiden zet je onder meer de toetsenbordklik uit

Kies je geluidje

Je kunt per gebeurtenis aangeven welk soort geluid je wilt laten horen. Voor de hand liggend is natuurlijk de beltoon zelf wijzigen. Tik daarvoor op - hoe kan het ook anders - Beltoon en kies een van de aanwezige geluiden. Zit daar niet echt iets van je gading tussen, tik dan op de link Tone Store bovenaan de lijst. De iTunes muziekwinkel opent dan op een pagina met meldings- en beltonen. Je kunt hier beltonen van bekende namen kopen, mocht je daar behoefte aan hebben. Kortom: je kunt je toestel helemaal naar eigen hand zetten als het gaat om geproduceerde geluiden. Mocht je daarentegen eens een keer niet akoestisch gestoord willen worden, dan kan dat natuurlijk ook. Tik dan in de app Instellingen op Niet storen en zet de schakelaar achter Niet storen op aan. Lock je apparaat via de aan/uit-knop en je wordt getrakteerd op niets dan stilte. En je kunt die stilte nog meer finetunen via de functie Bedtijd. Zet je Niet storen overigens handmatig aan, vergeet deze dan niet ook ooit weer eens uit te zetten...

0 Reactie(s) op: Zo wijzig je de toetsenbordtik en andere geluiden op je iPhone en iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.