Zo zet je de gepersonaliseerde advertenties van Twitter uit

Door: daan-doedens | 02 december 2014 08:03

How To

Het fenomeen 'gepersonaliseerde advertenties' bestaat al even. Grote commerciële bedrijven als Google en Facebook zijn er al jaren mee bezig. Zo word je niet meer opgezadeld met nutteloze reclame, maar zie je advertenties waar je zowaar nog wel eens op zou klikken - en hopelijk je portemonnee trekt.

Sinds kort mengt ook Twitter zich in de wereld van persoonlijke advertenties. Op het officiële blog en het account van Twitter wordt nog nauwelijks gerept over de nieuwe manier van adverteren. Het bleef bij een berichtje in de mobiele tijdlijn en een nieuwe feature op de instellingenpagina: Pas Twitter aan op basis van mijn apps.

Privacy

Dat houdt in dat Twitter kijkt welke apps jij op je telefoon of tablet hebt geïnstalleerd en van daaruit een selectie maakt van de advertenties die je te zien krijgt. Automatisch. Je kunt het uitzetten, maar dat moet je wel zelf doen.

Hoe groot is deze inbreuk op je privacy? Google gebruikt je zoekgeschiedenis voor zijn advertentieprogramma en daar hebben steeds minder mensen echt problemen mee. Het lijkt er dan ook op dat de verontwaardiging richting Twitter wel weer over zal waaien. Maar tot die tijd: dit is hoe je - op de iPhone - de gepersonaliseerde advertenties uit kunt zetten.

Uitvinken

Open de Twitter-app en ga naar je profiel door op het icoontje met Ik te drukken. Klik op het radartje naast je profielfoto en druk op Instellingen. Selecteer het account waarvoor je de instelling wilt wijzigen.

Scrol wat naar beneden en je vindt een nieuwe instelling onder het kopje 'Privacy', namelijk Pas Twitter aan op basis van mijn apps. Het staat automatisch aangevinkt. Wil je niet dat Twitter je apps bekijkt voor advertenties, vink het dan uit. Als je de instelling niet kunt vinden, zorg dan dat je de nieuwste versie van Twitter op je apparaat hebt staan.

Onthoud wel: de kans is aanwezig dat je nu een flink aantal nutteloze reclames ziet als je door je tijdlijn scrolt, maar je privacy is in elk geval weer een stukje veiliger.

1 Reactie(s) op: Zo zet je de gepersonaliseerde advertenties van Twitter uit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 31 december 2014 10:29 Anoniem
    Op iPad iOS7 is dit niet te vinden in de standaard twitter app.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.