Gesloten unibody-fabriek voor MacBook Pro en Air eind oktober weer open

© PXimport

Gesloten unibody-fabriek voor MacBook Pro en Air eind oktober weer open

Geplaatst: 26 oktober 2011 - 16:11

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Wouter Hoeffnagel

Catcher Technology, producent van de aluminium unibody-behuizingen van de MacBook Pro en MacBook Air, zegt dat haar Chinese fabriek eind oktober weer open kan. Het lijkt er daarom op dat Apple weinig overlast van de sluiting zal ondervinden.

Dit heeft Catcher tegen Reuters gezegd. Omwonende van de fabriek van Catcher klaagde tegen de Chinese overheid over een vreemde geur die het gebouw zou verspreiden. De Chinese overheid besloot hierop de fabriek te sluiten. Catcher is druk bezig geweest met het aanpassen van zowel apparatuur als productieprocessen in de hoop dat de fabriek voor november weer open kon. Het lijkt er nu op dat dit gaat lukken en dat de fabriek eind oktober haar deuren weer zal openen.

Door de sluiting van de Chinese fabriek leek het er even op dat Apple's voorraad MacBook Pro's en MacBook Air's onder druk kwam te staan. Dit aangezien Catcher verantwoordelijk is voor de productie van 60% van alle unibody-behuizingen voor de notebooks. Het bedrijf gaf aan als gevolg van de sluiting haar productie met 40% te moeten terugschroeven als de fabriek in november dicht moest blijven.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten