Gestolen iPad-prototype geveild voor 10.000 dollar

Door: tonie-van-ringelestijn | 31 mei 2012 14:57

Nieuws

Een prototype van de eerste iPad die voor tienduizend dollar is verkocht op eBay is waarschijnlijk gestolen. Het is een nooit uitgebrachte variant met dubbel dock.

Een prototype van de eerste iPad werd deze week op eBay voor ruim tienduizend dollar verkocht. Het prototype heeft twee uitgangen voor aansluiten van een energiebron én de synchronisatiekabel. Een dock-aansluiting aan de lange en een aan de korte kant van de tablet. Dit komt overeen met Apple's eerdere patentaanvragen voor het ontwerp van de tablet.

Timing

Maar het nu openlijk verkochte iPad-prototype is waarschijnlijk gestolen. Dat zegt de verkoper zelf tegenover Wired. Hij bekent dat hij eigenlijk verwachtte dat Apple het apparaat terug zou eisen voordat de veiling was afgelopen, maar dat gebeurde niet. De Amerikaanse verkoper zegt dat hij het apparaat met opzet tijdens het lange Memorial Day-weekend op eBay aanbood, zodat Apple-medewerkers vrij zouden zijn. "Zo had ik een betere kans dat Apple de veiling niet offline zou halen", aldus de anonieme verkoper.

Terugeisen

Apple eist normaal gesproken naar buiten gekomen testapparaten op omdat ze eigendom van het bedrijf zijn. Een eerdere eBay-veiling voor een MacBook Pro met een extra 3G-antenne werd om die reden dan ook stopgezet op last van Apple.

Ook eiste het bedrijf in april 2010 een verloren prototype van de iPhone 4 terug die was gekocht door de blog Gizmodo. Vorig jaar deed de politie nog vergeefs een inval in een huis waar ook een vermeend iPhone-prototype zou liggen.

Uit een Apple-lab

De vroege iPad-versie is volgens de verkoper afkomstig van een Californisch Apple-laboratorium. Het prototype bevatte speciale nummers om het te identificeren, maar de eBay-aanbieder heeft dat onherkenbaar gemaakt op de foto's die hij op de veilingsite gezet.

Hij zegt het apparaat te hebben gekocht van een collega. Hij wil niet zeggen waar hij werkt. "Het apparaat is waarschijnlijk gestolen. Als je kijkt naar hoe Apple opereert, kan dat bijna niet anders", aldus de man in een telefonisch interview met Wired.

Kapot, maar toch topprijs

Het iPad-prototype was overigens niet eens in beste staat. Zo was het aanraakscherm kapot. Dat weerhield de Amerikaanse koper er niet van 10 duizend dollar neer te tellen. Het prototype bevat speciale Apple-software genaamd SwitchBoard die wordt gebruikt om de functionaliteit van apparaten te testen.

0 Reactie(s) op: Gestolen iPad-prototype geveild voor 10.000 dollar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.