Gezond richting de zomer met deze 12 iPhone-apps

Door: Maikel Dijkhuizen | 14 april 2014 11:13

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

Gezond eten en drinken is niet voor iedereen altijd even gemakkelijk. Je iPhone ontpopt zich gelukkig tot ideale steunpilaar. Dankzij slimme apps weet je precies wanneer je wat kunt eten en drinken, waardoor je die paar overtollige kilo's indien nodig moeiteloos kwijtraakt.

Zeker met de drukke agenda's van tegenwoordig vereist het veel discipline om gezonde voeding te consumeren. Vind je het bijvoorbeeld lastig om iedere dag afwisselend en goed te eten? Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan!

Met je iPhone is een lekkere, maar gezonde maaltijd altijd binnen handbereik. Als je na een lange werkdag te moe bent om je uit te sloven in de keuken, zie je bijvoorbeeld welke snacks verantwoord zijn.

En heb je wel zin om te koken, dan helpt je iPhone van minuut tot minuut met de bereiding van het gerecht. Wanneer het nodig is om je eetgewoonten radicaal om te gooien, lukt het met de juiste apps beter om deze gezonde levensstijl vol te houden. Kortom, profiteer optimaal van de mogelijkheden van je iPhone en leef gezond(er)!

Gezond winkelen

Supermarkten bieden een steeds breder assortiment aan, waardoor het een hele kunst is om verantwoorde voedingsmiddelen te kiezen. Het is dan ook niet zo vreemd dat veel mensen onbewust ongezonde producten in hun winkelwagentje doen. Het etiket op de verpakking veroorzaakt doorgaans alleen maar verwarring, omdat de informatie hierop nogal uitgebreid is.

De Etikettenwijzer is een handig hulpmiddel om te achterhalen welke toevoegingen er allemaal in voedingsmiddelen zitten. In de app vind je bij ieder E-nummer een duidelijke omschrijving, zodat je exact weet wat je koopt. Handig om te achterhalen welke kleurstoffen, smaaktoevoegingen en conserveermiddelen er in het voedingsmiddel zitten! Je ontdekt bijvoorbeeld welke dranken cafeïnevrij zijn en welke juist niet. Vegetariërs zien daarnaast eenvoudig of een E-nummer uit dierlijke stoffen bestaat.

Een andere app waarmee je gezond winkelt is Boodschapp. Onafhankelijke voedingsdeskundigen en diëtisten hebben ongeveer 7500 producten beoordeeld van de supermarktketens Albert Heijn, C1000 en Jumbo. Prettig is dat je duidelijk ziet welk merk volgens Boodschapp het beste product verkoopt. Door in de winkel met je iPhone een streepjescode te scannen, vergelijk je eenvoudig soortgelijke voedingsmiddelen in dezelfde productgroep. Scan bijvoorbeeld maar eens een pakje boter en ontdek of er betere alternatieven bestaan in de supermarkt waar je momenteel boodschappen doet. Dankzij Boodschapp maak je voor ieder schap altijd de gezondste keuze.

Eten en drinken met een groene markering neem je volgens deze slimme toepassing het beste mee. Wil je graag meer over de samenstelling weten, dan lees je gedetailleerde informatie over onder meer de hoeveelheid calorieën, zout, vet en suiker.

Dankzij de Etikettenwijzer weet je precies wat de informatie op het etiket betekent.

Etikettenwijzer

Prijs: Gratis

Omvang: 5,5 MB

Website: Etikettenwijzer

Boodschapp

Prijs: Gratis

Omvang: 11,2 MB

Website: Boodschapp

0 Reactie(s) op: Gezond richting de zomer met deze 12 iPhone-apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.