Goedkopere MacBook Air in 2018

Door: Redactie Computer!Totaal | 06 maart 2018 11:50

Macbook Air
Nieuws

Apple zal in het tweede kwartaal van dit jaar een goedkopere MacBook Air op de markt brengen. Op dit moment is de MacBook Air al het goedkoopste model, maar zal met het vernieuwde prijskaartje nog toegankelijker worden voor het grote publiek.

Dat meldt 9to5Mac op basis van berichten van Ming Chi Kuo, analist bij KGI Securities. De MacBook Air kreeg vorig jaar nog een update met nieuwe Intel-processors, maar het uiterlijk is sinds 2011 onveranderd gebleven. Hoewel Apple zich duidelijk meer richt op de vernieuwde MacBook-lijn, blijft de MacBook Air populair onder studenten.

Het is niet duidelijk of Apple de prijs van de MacBook Air zoals we die nu kennen verlaagt, of dat er een goedkopere 13-inch Retina MacBook in de maak is. De 12-inch MacBook die Apple op dit moment verkoopt krijgt hoogstwaarschijnlijk ook dit jaar een update, aangezien die vorig jaar uitbleef. Het is ook goed mogelijk dat de 12-inch MacBook goedkoper wordt en daarmee de MacBook Air vervangt als goedkoopste MacBook.

Ontwerp

Apple gaf het uiterlijk van de MacBook een update in 2015. Dit was hard nodig, aangezien het uiterlijk van de MacBook sinds 2006 vrijwel onveranderd was gebleven. Inmiddels is zowel de MacBook als MacBook Pro volledig vernieuwd, met een nieuw toetsenbord, groter touchpad en de nieuwe Touch Bar. De MacBook Air is op dit moment dan ook een vreemde eend in de bijt, aangezien het uiterlijk onveranderd is gebleven sinds Steve Jobs in 2008 de laptop op het podium uit een envelop haalde.

Naast een nieuwe MacBook Air komt Apple dit jaar ook met een eigen over-ear studiokoptelefoon, die waarschijnlijk qua gebruiksgemak en integratie met iOS vergelijkbaar wordt met de AirPods. Apple lijkt audio serieus te nemen, aangezien het bedrijf uit Californië eerder dit jaar ook al een eigen speaker op de markt bracht. Ondanks de niet meer dan redelijke ontvangst krijgt de HomePod lovende recensies op het gebied van geluidskwaliteit. De komst van de AirPods lijkt geen invloed te hebben op de verkoopcijfers van de Beats koptelefoons, welke meer gericht zijn op een sportieve doelgroep.

De afgelopen jaren is ‘Overige producten’ - naast de iPhone - de snelst groeiende categorie in het portfolio van Apple. In deze categorie vallen niet alleen de AirPods en HomePod, maar ook Apple Watch, Apple TV, Apple Pencil, Beats en verschillende accessoires voor Apple-producten.

0 Reactie(s) op: Goedkopere MacBook Air in 2018

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.