Google brengt QuickOffice naar Android en iPhone

Door: rene-schoemaker | 03 april 2013 10:43

Nieuws

Google heeft Quick Office beschikbaar gemaakt voor Android en de iPhone. Met de gratis app kunnen Microsoft Office-documenten worden bekeken en bewerkt vanuit Google Drive.

Google heeft QuickOffice in juni vorig jaar gekocht, passend in de strategie om Office-documenten om te zetten in Google-documenten. De app is dan ook alleen maar gratis beschikbaar en te gebruiken door zakelijke afnemers van Googles Apps for Business. De nu uitgebrachte app voor Android en iPhone is te downloaden in de App Store en Google Play.

Onderweg Microsoft-docs bewerken

QuickOffice is vooral handig, zo zegt Google, in de samenwerking met mensen die nog geen Google Docs gebruiken. Juist onderweg kan daardoor via smartphone of iPad (QuickOffice for iPad is al eerder uitgebracht) documenten worden bewerkt zonder die te converteren naar Google-formaten. In de app zijn de eigen mappen op Google Drive in te zien na het inloggen via Google Apps for Business.

Via de app kunnen niet alleen Word-documenten maar ook Excel-sheets en PowerPoint-presentaties worden ingezien en bewerkt. Van meerdere documenten kan een zip-bestand worden gemaakt. Er is ondersteuning voor meerdere Google Drive-accounts.

Symbian is afgevallen

QuickOffice maakte voordat Google het bedrijf kocht native apps voor de iPhone, iPad, Android en Symbian. Nadat Google QuickOffice kocht maakte het alras duidelijk dat het wordt toegevoegd aan de zakelijke propositie van het bedrijf.

In december kwam de nieuwe versie uit voor de iPad die alleen te downloaden is voor gebruikers van Google Apps for Business. Vooralsnog zijn er geen plannen bekend om QuickOffice te brengen naar BlackBerry en Windows Phone. Symbian is logischerwijs al eerder afgevallen.

0 Reactie(s) op: Google brengt QuickOffice naar Android en iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.