Google helpt Apple bij dichten 163 gaten in iTunes

Door: chris-koenis | 13 september 2012 14:29

Nieuws

Google heeft Apple een handje geholpen bij het identificeren van 163 veiligheidsgaten die gedicht zijn in tussenversie iTunes 10.7.

Apple maakte gisteravond naast de iPhone 5 ook twee updates van mediaspeler en muziekwinkel iTunes wereldkundig. De 10.7-versie maakt een einde aan liefst 163 veiligheidsgaten, zo meldt Apple zelf. Ook opgefriste iTunes 11 is aangekondigd en komt in oktober.

Veel van de veiligheidsgaten zaten in WebKit. De open source-webengine wordt naast door iTunes en webbrowser Safari ook in Google Chrome gebruikt. Tegen een aantal van deze gaten is Google al maanden geleden aangelopen en dat bedrijf had de gaten dan ook al lang gepatcht.

Google helpt een handje

Chrome heeft in verleden de nodige problemen ondervonden met WebKit. Bij 74 van de 163 gaten staat dan ook een veiligheidsonderzoeker van Google als ontdekker te boek. Het draait daarbij in sommige gevallen om bugs die in Chrome al begin maart bij versie 17.0.963.56 zijn gedicht. Daarbij is niet duidelijk of deze gaten een groot risico met zich mee brachten, maar ook niet hoelang bepaalde gaten in iTunes hebben gezeten.

Verder zien we op de lijst van ontdekkers veel onafhankelijke hackers staan, zoals 'miaubiz', die overigens ook in het recente verleden een meer dan een goede boterham heeft verdiend bij het zoeken naar gaten bij hackwedstrijden georganiseerd door Google. Tot slot zijn er veel gaten gevonden door security-medewerkers van Apple zelf.

iTunes 11 komt in oktober

iTunes 10.7 is overigens een tussenversie. Apple komt in oktober met iTunes 11, dat naast deze bugfixes ook een nieuwe look-and-feel meekrijgt. Cupertino was naar verluidt al langer ontevreden over iTunes. Nu gaat in ieder geval zowel de muziekbibliotheek als de online winkel flink op de schop. Net als bij iOS 6 is ook iCloud volledig geïntegreerd.

Het nieuwe gezicht van iTunes 11:

Klik voor groot

Via: Apple.com

0 Reactie(s) op: Google helpt Apple bij dichten 163 gaten in iTunes

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.