Google Maps komt na lang wachten naar de iPad

Door: Robin Smit | 10 juli 2013 13:04

Apple

Google heeft vandaag de toekomst van Google Maps op mobiele apparaten uit de doeken gedaan. Zo heeft het bedrijf verschillende nieuwe functies aangekondigd en laten weten dat er binnenkort een iPad versie van de app zal worden gelanceerd.

Dat schrijft Google op haar officiële blog. Een van de belangrijkste nieuwe functies in de nieuwe apps is Explore. Hiermee moet het eenvoudiger worden om nieuwe locaties te ontdekken waar je kan eten, drinken, slapen of winkelen. Handig hierbij is dat je deze suggesties ontvangt zonder ook maar een woord in de zoekbalk in te typen. Doordat ook reviews van locaties nu beter worden geïntegreerd in Google Maps, wordt het met behulp van de app nog eenvoudiger om bijvoorbeeld snel een goed restaurant of hotel te vinden.

Verder wordt verkeersinformatie beter geïntegreerd, waar routes sneller op kunnen worden aangepast, en zal het design van Android apps op de schop worden genomen. De nieuwe apps zullen ook enkele functies gaan missen die voorheen wel beschikbaar waren. Zo worden Latitude, een dienst om locaties te delen, en de mogelijkheid om kaarten offline op te slaan op Android toestellen geschrapt uit Google Maps.

Wanneer de nieuwe apps en functies beschikbaar zijn laat Google nog niet weten. Wel wordt uit het bericht duidelijk dat Android gebruikers eerder aan de slag kunnen met de meeste nieuwe functies.

0 Reactie(s) op: Google Maps komt na lang wachten naar de iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.