Google neemt voormalig Apple-medewerker aan voor geheim project

Door: wouter-hoeffnagel | 07 februari 2012 10:00

Nieuws

Google heeft een voormalig Apple-medewerker ingehuurd voor een geheim project. De stap is opvallend, aangezien Google en Apple momenteel worden verdacht onderling afgesproken te hebben elkaars personeel niet in dienst te nemen.

Het gaat om Simon Prakash, die acht jaar bij Apple werkzaam is geweest. Prakash was voorheen senior director van Apple's afdeling voor productintegriteit. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de kwaliteit van producten.

Sergey Brin

Prakash gaat in zijn functie bij Google werken aan een geheim project dat in samenwerking met Google-medeoprichter Sergey Brin wordt ontwikkeld. Brin is bij Google verantwoordelijk voor de afdeling die nieuwe producten ontwerpt.

Apple en Google worden al langer beschuldigd van het maken van geheime afspraken. De bedrijven zouden hebben afgesproken elkaars personeel niet in dienst te nemen. Vijf ex-medewerkers hebben een rechtszaak aangespannen tegen Apple, Google, Adobe, Intel, Pixar, Lucasfilm en Intuit.

Mail van Jobs

De ex-werknemers claimen dat de afspraken tussen de bedrijven de lonen laag houdt. In de rechtszaak is onder andere een email van Steve Jobs opgedoken. In de mail vraagt Jobs voormalig Google-CEO Eric Schmidt om opheldering over het inhuren van een voormalig Apple-technicus. De technicus verloor uiteindelijk zijn baan.

0 Reactie(s) op: Google neemt voormalig Apple-medewerker aan voor geheim project

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.