Google patenteert unlock commando

Door: martin-bruining | 18 februari 2012 09:39

Nieuws

Google heeft een patent toegewezen gekregen op een unlock-methode voor smartphones. Donderdag kreeg Apple nog gelijk in een zaak tegen Motorola over 'slide to unlock' op Android-toestellen.

Het patent dat Google kreeg toegewezen kreeg draagt de titel 'input to Locked Computing Device'. Het patent beschrijft "een methode om op een gelockt apparaat een gebruikersinput te ontvangen om het apparaat te ontgrendelen." Een Duitse rechter deed donderdag uitspraak in een zaak van Apple tegen Motorola. Apple claimt dat Motorola's Android-toestellen inbreuk maken op het 'slide to unlock'-patent van de iPhone-maker. Het patent dat Google nu krijgt toegewezen werd op 6 augustus 2010 ingediend.

Unlock patentstrijd

Het lijkt een reactie op een patent van Apple, die fabrikanten van Android-toestelllen nu eigszins in het nauw drijven. Een Duitse rechter deed donderdag uitspraak in een zaak van Apple tegen Motorola. Apple claimt dat Motorola's Android-toestellen inbreuk maken op het 'slide to unlock'-patent van de iPhone-maker.

Het slide-to-unlock-patent van Apple werd op 17 augustus 2010 toegewezen aan het bedrijf. Het patent van Google beschrijft wel een iets andere methode van unlocken dan de manier waarop een iPhone kan worden ontgrendeld. Zo kan er een icoon naar een bepaalde richting worden gesleept om het toestel te ontgrendelen.

Volkomen triviaal

Apple bracht dit patent ook in vorig jaar in de zaak tegen Samsung in Den Haag. In augustus 2011 maakte de Haagse kortgedingrechter echter gehakt van de eisen die Apple neerlegde. Volgens de rechtbank is het patent te triviaal omdat iedere smartphone met aanraakscherm een methode nodig heeft om te voorkomen dat het per ongeluk wordt geactiveerd.

Ook zou er sprake zijn van 'prior art' (een toepassing van het gepatenteerde door iemand anders, voordat er een patent op was). De Neonode telefoon maakte gebruik van praktisch exact dezelfde unlock-methode, door de vinger over een pijl te bewegen om het scherm te ontgrendelen.

0 Reactie(s) op: Google patenteert unlock commando

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.