Google Play achterhaalt Apple Store met 700.000 apps

Door: chris-koenis | 31 oktober 2012 15:30

Nieuws

De voorsprong van Apple op concurrent Google op het gebied van applicaties is verdampt. Google neemt het stokje van Apple over als het gaat om het grootste mobiele ecosysteem.

Google Play telt het indrukwekkende aantal van 700.000 apps. Een mijlpaal aangezien de Android-applicatiewinkel daarmee voor het eerst op hetzelfde aantal zit als concurrent iOS. Daarbij zijn het alweer 25.000 applicaties meer dan een maand geleden: het Android-aanbod groeit bijzonder hard.

Apple maakt mooie sier

Apple maakte recent bij de presentaties van de nieuwe iPhone en iPads hardop mooie sier als de grootste aanbieder van mobiele applicaties en noemde het eigen iOS herhaaldelijk 's wereld grootste applicatie-ecosysteem. Google bevestigt nu tegenover AllThingD dat zijn Play-winkel nu hetzelfde aantal applicaties beschikbaar heeft.

App-ontwikkelaars kiezen daarmee net zo vaak voor Android als het tot dusver altijd vooroplopende iOS. Wat een logisch gevolg is van het aanzienlijk gegroeide aantal van Android-smartphones en ook tablets die nu beschikbaar is. Android en iOS domineren samen de smartphone-markt, waarin volgens cijfers van Bloomberg 219,1 miljard dollar omgaat.

Miljarden naar ontwikkelaars

Op het gebied van tablets blijft Apple's iPad het meest populair. De iPad heeft zo'n 60 procent van de markt in handen. Apple maakte vorige week bekend dat het sinds de komst van de App Store in 2008 in totaal 6,5 miljard dollar betaald heeft aan ontwikkelaars.

Google Play is de opvolger van Android Market en omvat naast de verzameling aan applicaties ook de samengevoegde diensten van Google eBooks en Google Music. Laatstgenoemde dienst is in Nederland overigens nog altijd niet beschikbaar, maar rolt per medio november wel voor het eerst uit naar de grote Europese landen.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Google Play achterhaalt Apple Store met 700.000 apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.