Zo werkt Google Tijdlijn op je iPhone en iPad

Door: Martin Gijzemijter | 25 april 2017 10:26

How To

Het heeft even mogen duren, maar je kunt nu eindelijk je Google Tijdlijn ook gebruiken op je iPhone en je iPad. De functie was al langere tijd beschikbaar voor Android, maar is nu ook te gebruiken voor iOS-gebruikers.

Google Tijdlijn is een functie die even nuttig als zorgwekkend is. Op basis van de locatiegegevens van de apparaten waarop je inlogt bij je Google-account, wordt namelijk heel nauwkeurig in kaart gebracht wanneer je precies waar bent geweest. Dat kan voor jezelf natuurlijk heel nuttig zijn, maar roept natuurlijk direct ook een flink aantal privacyvraagstukken op.

Tijdlijn gebruiken

In principe hoef je niets extra’s te doen om de functie Tijdlijn te kunnen gebruiken. Je opent simpelweg de app Google Maps en drukt in het linkerdeelvenster op Tijdlijn. Je kunt dan rechtsboven drukken op het pictogram met de kalender en vervolgens aangeven van welke dag je je tijdlijn wilt zien. Er wordt dan keurig in kaart gebracht waar je precies bent geweest en wanneer.

Geen tijdlijninformatie?

Het kan ook zijn dat je de functie instelt en er geen plaatsen kunnen worden weergegeven. In dat geval heeft Google geen toestemming van je gekregen om je locatie vast te leggen. Als je dat niet bewust hebt gedaan of je wilt ten behoeve van je tijdlijn tóch in kaart laten brengen waar je allemaal geweest bent, dan kun je die toestemming eenvoudig alsnog geven. Druk in de tijdlijnweergave op de drie puntjes rechtsboven en vervolgens op Instellingen. Onder het kopje Locatie-instellingen controleer je of de functie Locatieservices is ingesteld op Altijd. Let op: dit kost wel batterij.

Vervolgens dien je te controleren of de Locatiegeschiedenis is ingeschakeld (oftewel of Google mag opslaan waar je geweest bent). Als al deze zaken (weer) zijn ingeschakeld, kan Google voortaan bijhouden waar je bent, en dat – letterlijk – in kaart brengen op je tijdlijn.

Bron: google, tijdlijn, tips, how to, locatie, privacy, iphone, ipad, ios

0 Reactie(s) op: Zo werkt Google Tijdlijn op je iPhone en iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.