Maak de beste to do-lijstjes met deze 5 gratis apps

Door: niels-van-der-helm | 19 augustus 2015 11:02

Review

Dagelijks kun je veel dingen te doen hebben, en dan is het verstandig om je activiteiten goed in te plannen. Deze gratis iPhone-apps helpen je om orde te scheppen door to do-lijstjes te maken.

Todoist

Nadat je Todoist hebt gedownload moet je een account aanmaken. Na het openen van de app krijg je direct in het startscherm te zien wat de activiteiten zijn die je voor die dag gepland staan. In het startscherm kun je rechtsboven afspraken toevoegen door op het plusteken te drukken. Met de pijl die links bovenin het scherm zit vind je een uitklapmenu waarin de activiteiten die in de toekomst gepland staan weergegeven worden. In dat menu kun je ook aangeven hoe hoog de prioriteit van de activiteit is en onder welk 'genre' deze valt. Je kunt eventueel zelf nieuwe genres toevoegen. Lees ook: 10 handige tips voor de Agenda-app in iOS.

Binnen de app kun je je account ook upgraden naar een premium-account. Binnen dit gedeelte krijg je onder andere meer labels om aan te geven voor een specifieke aanduiding voor de activiteit. Het premium-abonnement kost 29 euro per jaar. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

Remember The Milk

Bij openen van Remember The Milk krijg je het gevoel dat je een kladblok opent waarop je een activiteitenlijst kunt opschrijven. Je kunt taken toevoegen door op het plusteken te drukken die links bovenin het scherm staat. Je kunt de activiteiten in Remember The Milk maximaal één week vooruit plannen. Je kunt zelf ook nieuwe labels toevoegen.

Wanneer je de taken voltooid hebt, kan je dit onderin het scherm aangeven. De uitgevoerde taken worden vervolgens op een nieuw tabblad geplaatst en worden op die manier gescheiden van de niet-uitgevoerde taken. Binnen Remember The Milk kan je ook je account upgraden voor 25 euro per jaar. Hierdoor krijg meer mogelijkheden binnen de app. De app is te gebruiken op zowel iOS als Android.

Evernote

Evernote is een overzichtelijke app die net iets meer mogelijkheden heeft dan de eerder besproken apps. Zo kan je naast tekst ook foto's invoegen ter verduidelijking van je notitie. Bovenin het scherm staan verschillende pictogrammen om instellingen aan te passen. In de standaardversie kun je korte berichten, lijsten en foto's in de app zetten. In Evernote kun je maximaal acht maanden vooruit plannen. Daarnaast kan je ook chatten met andere gebruikers van de app.

Het is mogelijk om je account te upgraden naar een Plus- of een Premium-abonnement. Het Plus-pakket kost 20 euro per jaar. Hiermee kan je tot maximaal 1 GB data uploaden in de app, krijg je offline toegang tot je notities en kan je een wachtwoord toevoegen. Daarnaast is het ook mogelijk om een Premium-pakket te nemen. Hierin kun je onbeperkt data uploaden, zoeken in je documenten, en je notities presenteren. Dit abonnement kost 40 euro per jaar. De app is te gebruiken op zowel iOS als Android.

Any.DO

Any.DO is een Engelstalige planning-app. Deze kun je ordenen op basis van prioriteit of categorie. Je kunt mensen die de app ook gebruiken toevoegen in een activiteit. Die mensen moeten echter wel ook gebruik maken van Any.DO. Naast geschreven tekst kun je eventueel ook een gesproken bericht met je microfoon toevoegen. De app is te gebruiken op iOS en Android.

Do!

Do! is een leuk vormgegeven app waarin je snel en makkelijk je to do-lijstje kunt maken. Bovenin de schrijfbalk kan je direct een nieuwe activiteit toevoegen. Wanneer je begint met typen komt er net boven het toetsenbord een rij met pictogrammen die instellingen rondom je activiteit kunnen veranderen. Zo kan je de berichten categoriseren, de activiteit maanden vooruit plannen en een alarm instellen. Do! is alleen te gebruiken op iOS.

1 Reactie(s) op: Maak de beste to do-lijstjes met deze 5 gratis apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 20 augustus 2015 23:13 Anoniem
    Ik mis Wunderlist…
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.